Απόστολος Κωστής: Η πρώτη φάση του ταξιδιού φτάνει στο τέλος της

0 314

Στην αρχή της προεκλογικής μου διαδρομής μίλησα για σεβασμό και εξέφρασα την όρεξη και τη θέληση να βγάλουμε τον Δήμο μας από το τέλμα που έχει περιέλθει. Στο άρθρο αυτό δεν έχω σκοπό να «κράξω». Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσουμε με αλήθειες.

 

Λίγες μέρες πριν την κάλπη στις 8 Οκτώβρη, συνοψίζω τις εικόνες και τα λόγια των συνδημοτών με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή στις περιοδείες, στα πανηγύρια, στις παρέες και καταλήγω στα παρακάτω συμπεράσματα:

Το μεγαλύτερο παράπονο των κατοίκων είναι η αδιαφορία των «πολιτικών» της τοπικής αυτοδιοίκησης εντός της τετραετίας.

-Κάθε τέσσερα χρόνια μας θυμάστε!

Όμοια εικόνα σε κάθε χωριό, σε κάθε οικισμό. Σχολεία κλειστά, οι νέοι εξαφανισμένοι και οι λιγοστοί κάτοικοι αναμένουν στα καφενεδάκια (όπου υπάρχουν ακόμα) τους υποψήφιους για να μιλήσουν και να εκφράσουν τα προβλήματα τους.

Πάνω κάτω τα ίδια.

Προβλήματα ύδρευσης (ναι, στην Ελλάδα του 2023), καθαριότητας, δρόμων και κοινωνικών παροχών. Απλά καθημερινά πράγματα. Και ενώ μιλάμε για κάποιες παροχές που πρέπει να είναι δεδομένες, τα χωριά έχουν κάθε προϋπόθεση ανάπτυξης. Απο όλες τις απόψεις. Κοινωνικά, ανθρωπιστικά και οικονομικά. Να μην γεμίζουν κόσμο μόνο τον Αύγουστο. Το κάθε χωριό έχει τη δίκη του ομορφιά. Εδώ θα μου πείτε κάναμε τη Καλαμπακα τσιμέντο, το τουριστικό Καστρακι δίχως μια θέση στάθμευσης και όσες υποδομές κληρονομήσαμε φροντίσαμε να πέσουν. Σαν χθες ήμουν 12 Αυγούστου στο Παλαιοχώρι. Σήμερα είναι αποκομμένο.

Μπορώ να γράψω σελίδες. Έχω όλες τις εικόνες και τα λόγια που άκουσα στο μυαλό μου. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα τις Κυριακής αλλά εγώ θα βγω σίγουρα καλύτερος άνθρωπος.

Πριν τις εκλογές άκουγα και έβλεπα πολλά. Τώρα είδα πρόσωπα που ζητούν την αλλαγή. Να πάμε επιτέλους όλοι μαζί μπροστά.

Ευχαριστώ τον Σωτήρη Παπαχρήστο που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω όλες αυτές τις στιγμές στα χωριά μας και στην πόλη μας. Τον ευχαριστώ που δέχθηκε να είμαι μέλος στον ΣΥΝδυασμό του. Τον δικό μας ΣΥΝδυασμό.

Ολοκληρώνεται αυτή η φάση του ταξιδιού, το οποίο θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές και θα είναι ακόμα πιο όμορφο, πιο δημιουργικό με όλους μας ΜΑΖΙ!

Πάμε να το ζήσουμε.

Πάμε να τα αλλάξουμε όλα.

 

Απόστολος Κωστής

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον ΣΥΝδυασμό Ανοιχτοί Ορίζοντες

του Σωτήρη Παπαχρήστου.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr