Αποχωρεί η «Ζηνοβία» την Τρίτη, νέα επιδείνωση μικρότερης έντασης την Πρωτοχρονιά

0 1,045

Την Τρίτη 31-12–2019, παραμονή Πρωτοχρονιάς στη βόρεια και δυτική Ελλάδα ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο και παγετό τη νύχτα στα ηπειρωτικά. Συννεφιά με βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αναμένονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, βροχές, χιονόνερο και λίγες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιορισθούν στο νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.

Του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

Άνεμοι, Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6, στο Αιγαίο 7-9 Μποφόρ με εξασθένιση. Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από -6 έως 10, στη δυτική και νότια από -3 έως 12 και στις νησιωτικές περιοχές από 6 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με συννεφιά, Βοριάδες 4-6 Μποφόρ με εξασθένιση και θερμοκρασία από 0 έως 8 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Άνεμοι Βοριάδες 6-8 Μποφόρ με εξασθένιση. Θερμοκρασία από -2 έως 11 βαθμούς.

thermokrasies-311219.jpg

Τετάρτη 1-1-2020, Πρωτοχρονιά
Αλλαγή του καιρού από το μεσημέρι με αυξημένη συννεφιά, τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά πιθανόν και σε ημιορεινά στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, και βροχές στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6, στο Αιγαίο 7-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ’ αλλάξει σημαντικά, παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.Πέμπτη 2-1-2020
Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα συννεφιά με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Στερεά και πιθανόν τη Θεσσαλία. Λίγες καταιγίδες πιθανές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Βοριάδες, 5-7 ενισχυμένοι στο Αιγαίο 8-9 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

makthess.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.