Αποχωρεί ο «Λέανδρος» την Τρίτη αλλά διατηρείται ο ισχυρός παγετός

0 382

Τρίτη, 19-1-2021
Ηλιοφάνεια σ’ όλη σχεδόν τη χώρα, εξαίρεση με συννεφιά, λίγες βροχές ή χιονόνερο το νότιο Ιόνιο και η νότια Πελοπόννησος, λίγες βροχές, χιονόνερο και λίγα χιόνια η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα έως το πρωί, τοπικά ολικός παγετός στη Μακεδονία.

Άνεμοι: Βοριάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ, με εξασθένιση.

Θερμοκρασίες: Στη δυτική Μακεδονία ολικός παγετός από -15 έως -2, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -10 έως 5, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από -7 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 9, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από -1 έως 7, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 2 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια, άνεμοι Βοριάδες 4-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από -4 έως 4 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με συννεφιά στα βόρεια. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 0 έως 8 βαθμούς, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη, 20-1-2021
Βελτίωση με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα συννεφιά με λίγες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, στις Κυκλάδες συννεφιά με λίγες βροχές και στην Κρήτη συννεφιά με λίγες βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τοπικές ομίχλες τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι Νοτιάδες, 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, με παγετό τη νύχτα στα ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρό στα βόρεια.

Πέμπτη-Παρασκευή, 21-22/1/2021
Ηλιοφάνεια με συννεφιά σε αρκετές περιοχές, εξαίρεση το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Ομίχλες τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι Νοτιάδες, 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο με παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα έως το πρωί.

Σάββατο-Κυριακή, 23-24/1/2021
Συννεφιά με βροχές αρχικά στη δυτική και βόρεια χώρα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, την Κυριακή οι βροχές θα επεκταθούν σ’ όλη σχεδόν τη χώρα με χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι Νοτιάδες, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα.

του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

από makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.