Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων Χρήστου Μπουλούμπαση

0 1.106

Αγαπητοί Διευθυντές-ριες και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,

Με αφορμή τη συνταξιοδότησή μου νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της Διεύθυνσης αλλά και να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη συνεργασία και συνεισφορά σας στο έργο μου.
Με την έναρξη της θητείας μου είχα δεσμευτεί ότι θα ασκούσα τα καθήκοντά μου με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της διαφάνειας, του σεβασμού στον εκπαιδευτικό και τον γονέα και της φροντίδας για τον μαθητή.

Σήμερα, κάνοντας έναν απολογισμό, χωρίς να διεκδικώ την επίτευξη του τέλειου και του αλάθητου, έχω την ηθική ικανοποίηση ότι προσπάθησα να υπηρετήσω τις παραπάνω αρχές με πάθος και επιμονή. Στην προσπάθειά μου αυτή είχα ένθερμους υποστηρικτές τους περισσότερους από εσάς. Για τον λόγο αυτόν νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι μου συμπαρασταθήκατε και πρόθυμα συμμετείχατε στην προσπάθειά μου που είχε ως τελικό στόχο τη βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας και της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Ιδιαίτερα σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και την καθοριστική συμβολή σας στην προσπάθεια να αποκτήσει ρόλο η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έξω από την αυλή του σχολείου. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύξαμε συνεργασίες με δήμους, φορείς, συλλόγους, υπηρεσίες, εθελοντικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις και καταφέραμε να κάνουμε αρκετά από τα δικά μας όνειρα αλλά και τα όνειρα των άλλων πραγματικότητα. Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι η Διοίκηση της Εκπαίδευσης δεν μπορεί να πετύχει τους οραματικούς της στόχους αν δεν υιοθετεί συλλογικές, συνεργατικές και συμμετοχικές πρακτικές. Επίσης, όμως, πιστεύω ότι η Διοίκηση της Εκπαίδευσης οφείλει να εντοπίζει, να αντιστέκεται και να ακυρώνει με τη δύναμη των Συλλόγων Διδασκόντων και της σχολικής κοινότητας όλες τις υστερόβουλες και ιδιοτελείς προθέσεις τρίτων να εισέλθουν στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους στενούς μου συνεργάτες (προϊσταμένους των τμημάτων της Δνσης, διοικητικούς υπαλλήλους και αποσπασμένους στη Δνση εκπαιδευτικούς), όλους αυτούς που ήταν πάντα δίπλα μου κι έδιναν λύση σε κάθε απλό ή σύνθετο ζήτημα με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.

Ευχαριστώ επίσης όλα τα νυν και διατελέσαντα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων για την άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και την ουσιαστική συμβολή τους σε ζητήματα τοποθέτησης και κατανομής του εκπαιδευτικού δυναμικού καθώς και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τους Συλλόγους Γονέων του νομού Τρικάλων για τη γόνιμη και δημιουργική επικοινωνία και συνεργασία.
Τέλος, ευχαριστώ τα Μ.Μ.Ε. του Ν. Τρικάλων για την πολλαπλασιαστική αξία που έδωσαν στο έργο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διαχέοντας στην τοπική κοινωνία τις δράσεις μας, που ήταν γεμάτες με μηνύματα συνεργασίας, πολιτισμού και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Στον εκλεκτό και μέχρι χτες στενό μου συνεργάτη Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Κωνσταντάκο εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του. Σε όλους εσάς αγαπητοί μου συνάδελφοι, φίλοι και συνεργάτες, εύχομαι καλή συνέχεια με υγεία και δύναμη για να μπορείτε να ανταποκριθείτε στον καθημερινό, πολυδιάστατο και κοπιώδη αγώνα που δίνετε για την πρόοδο και ευτυχία των παιδιών, των αυριανών ενήλικων πολιτών, την ελπίδα του τόπου μας και της πατρίδας μας.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Χρήστος Μπουλούμπασης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.