Από τον πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ έγινε το Σάββατο στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμπάκας ενημέρωση

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/11/2013 στις 7:00 το απόγευμα σύσκεψη – ενημέρωση των γεωργών – κτηνοτρόφων του Δήμου Καλαμπάκας

0 234

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/11/2013 στις 7:00 το απόγευμα σύσκεψη – ενημέρωση των γεωργών – κτηνοτρόφων του Δήμου Καλαμπάκας

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/11/2013 στις 7:00 το απόγευμα σύσκεψη – ενημέρωση των γεωργών – κτηνοτρόφων του Δήμου Καλαμπάκας παρουσία του προέδρου της ΓΕΣΑΣΕ Γιάννη Σταμόπουλου μετά από πρωτοβουλία συντονιστικής επιτροπής αγορών με θέματα:

1. Ίδρυση Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καλαμπάκας σύμφωνα με τον νέο Νόμο.
2. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για πρωτοβουλία δράσης σε συνδικαλιστικά θέματα.
3. Ενημέρωση για μητρώο εκμετάλλευσης, φορολογικά θέματα αγροτών και τήρηση λογιστικών βιβλίων από 1/1/2014.

Ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ ανέφερε στην τοποθέτηση του ότι οι αγρότες πρέπει
ν’ αποκτήσουν ένα νομιμοποιημένο, συλλογικό όργανο και αντί το κάθε μπλόκο και η κάθε συντονιστική επιτροπή να θέτει και να διεκδικεί διαφορετικά αιτήματα, είναι πιο αποτελεσματικό να τίθενται και να διεκδικούνται λύσεις στα προβλήματα από αναγνωρισμένα συλλογικά θεσμικά όργανα.

Σύμφωνα με το νέο Νόμο, σε κάθε Δήμο θα υπάρχει ένας σύλλογος κτηνοτρόφων και ένας Σύλλογος αγροτών φυτικής παραγωγής. Σε επίπεδο περιφέρειας η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και το τριτοβάθμιο όργανο θα είναι η ΓΕΣΑΣΕ. Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων οι αγρότες υπέγραψαν για την ίδρυση των συλλόγων, εκλέχτηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή η οποία αναλαμβάνει να συντάξει το καταστατικό των συλλόγων και αφού εγκριθούν από την γενική συνέλευση, ν’ αναγνωριστούν οι σύλλογοι και να προχωρήσουν στην εκλογή των Δ.Σ.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ αναφέρθηκε στα προβλήματα των αγροτών, όπως το πρόβλημα με τους βοσκότοπους η εκχώρηση της δυνατότητας παραγωγής τύπου ελληνικής φέτας στον Καναδά, οι ελληνοποιήσεις των ζώων, η φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των αποθηκών, η τήρηση λογιστικών βιβλίων των αγροτών από 1/1/2014 και ο νέος τρόπος φορολόγησης των αγροτών, προβλήματα τα οποία η ΓΕΣΑΣΕ έχει θέσει στην κυβέρνηση.

Τέλος η Δ/ντρια του Α.Σ. Καλαμπάκας «ΜΕΤΕΩΡΑ» ενημέρωσε τους αγρότες για την τήρηση λογιστικών βιβλίων από 1/1/2014 καθώς και για την ενημέρωση του μητρώου εκμετάλλευσης των κτηνοτρόφων που πρέπει να υποβληθεί στο κτηνιατρείο μέχρι 15/12/2012.

Η κ. Κασσοπούλου ενημέρωσε τους αγρότες ότι ο συνεταιρισμός έχει ήδη οργανώσει τμήμα για την τήρηση των βιβλίων και του μητρώου εκμετάλλευσης, παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος σχετικά με τις εξαιρέσεις και αναμένει ερμηνευτική εγκύκλιο από το υπουργείο για την ενεργοποίηση του Νόμου. Σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμος ο συνεταιρισμός να εξυπηρετήσει τους αγρότες και στην τήρηση των λογιστικών βιβλίων, και στην ενημέρωση του μητρώου εκμεταλλεύσεων.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.