Από το Φθινόπωρο τα νέα μέτρα

Τα νέα πρόσθετα μέτρα που θα εφαρμοστούν το φθινόπωρο, επειδή θα  υπάρξουν αποκλίσεις από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ώστε να δοθεί η επόμενη δόση του δανείου, και για να μην οδηγηθεί η χώρα σε χρεωκοπία, έχουν ήδη αποφασιστεί.

0 238

Τα νέα πρόσθετα μέτρα που θα εφαρμοστούν το φθινόπωρο, επειδή θα  υπάρξουν αποκλίσεις από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ώστε να δοθεί η επόμενη δόση του δανείου, και για να μην οδηγηθεί η χώρα σε χρεωκοπία, έχουν ήδη αποφασιστεί.

Τα νέα πρόσθετα μέτρα που θα εφαρμοστούν το φθινόπωρο, επειδή θα  υπάρξουν αποκλίσεις από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ώστε να δοθεί η επόμενη δόση του δανείου, και για να μην οδηγηθεί η χώρα σε χρεωκοπία, έχουν ήδη αποφασιστεί.  . Σύμφωνα με ρεπορτάζ στα “Νέα”, δεδομένα πρέπει να θεωρούνται σε αυτή την περίπτωση:

– ο τερματισμός των επιδομάτων που αντικατέστησαν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας των δημοσίων υπαλλήλων

– κατάργηση των ίδιων επιδομάτων για τους συνταξιούχους

– εκ νέου περικοπή ως κατάργηση των υπερωριών στο Δημόσιο

– αποσύνδεση των συντάξεων από τον πληθωρισμό

– περαιτέρω αύξηση της τιμής των τσιγάρων κατά 20 λεπτά

– περαιτέρω αύξηση κατά 10 λεπτά στα καύσιμα

– μείωση των δημοσίων επενδύσεων κατά 200 εκ. ευρώ

– μείωση των επιχορηγήσεων κατά 30%

– αναβολή της θεσμοθέτησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

– μείωση των επιδομάτων ανεργίας – μέτρο που προβλεπόταν για το 2011 αλλά θα επισπευθει

– περαιτέρω μείωση των κοινωνικών παροχών κατά 400 εκ. ευρώ

– μείωση των δαπανών των υπουργείων κατά 300 εκ. ευρώ

– περαιτέρω αύξηση του φόρου πολυτελείας

– επιβολή φόρου σε εταιρικές αμοιβές σε είδος

– περιορισμός δαπανών των δήμων πέραν όσων προβλέπει ο “Καλλικράτης” κατά 500 εκ. ευρώ

– αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πηγές της Κομισιόν αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις έχουν ήδη αρχίσει καθώς η πρώτη αξιολόγηση τον Ιούλιο – κλιμάκιο του ΔΝΤ έρχεται στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για τη σύνταξή του- δεν θα κρίνει ικανοποιητική την πρόοδο της Ελλάδας. Μεγάλη απόκλιση υπάρχει στα έσοδα, καθώς ενώ προβλεπόταν να φτάσουν τα 58 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους, το Σεπτέμβριο θα βρίσκονται στα 41 δισ.

Σημειώνεται ότι η λήψη της επόμενης δόσης του δανείου τον Οκτώβριο και της τρίτης δόσης το Δεκέμβριο (από 9 δισ.) θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς η χώρα δεν έχει άλλους πόρους αφού έχει απεμπολήσει το δικαίωμα να στραφεί στις αγορές – ακόμη και αν το είχε είναι αμφίβολο ότι θα μπορούσε να δανειστεί με ικανοποιητικό επιτόκιο – μέχρι το 2012.

πηγή Hellenic Business

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.