Από την Κυριακή… χιόνια και κρύο

0 1,361

Την Πέμπτη, 2-1-2020 καλός καιρός, ηλιοφάνεια στη βόρεια και δυτική Ελλάδα. Συννεφιά με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.

Του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

Άνεμοι, Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6, στο Αιγαίο 7-9 Μποφόρ, εξασθένιση από το βράδυ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από -5 έως 10, στη δυτική και νότια από -3 έως 13 και στις νησιωτικές περιοχές από 6 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια, άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ με εξασθένιση και θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά, τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα δυτικά και βόρεια ορεινά-ημιορεινά, από το απόγευμα θα σταματήσουν. Άνεμοι Βοριάδες 7-9 Μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 9 βαθμούς.

Παρασκευή, 3-1-2020
Βελτιωμένος καιρός, ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά σ’ όλη σχεδόν την χώρα. Εξαίρεση, λίγες βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6, στο Αιγαίο 7-8 Μποφόρ με εξασθένιση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, αλλά τη νύχτα και το πρωί αναμένεται παγετός στα ηπειρωτικά.

Σάββατο, 4-1-2020
Καλός καιρός, ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά σ’ όλη τη χώρα. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, αλλά τη νύχτα και το πρωί αναμένεται παγετός στα ηπειρωτικά.

Κυριακή, 5-1-2020

Αλλαγή του καιρού και επιστροφή στο χειμώνα τη νέα εβδομάδα, θα προκαλέσει ψυχρή μάζα αέρια που θα επεκταθεί από τη βόρεια Ευρώπη προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.

Από το μεσημέρι της Κυριακής, στη βόρεια και δυτική Ελλάδα, αναμένεται συννεφιά με βροχές, που σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας, σταδιακά και στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν, στα νότια πελάγη Νοτιοδυτικοί 4-5, στα βόρεια πελάγη Βοριάδες 6-8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση, με παγετό στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

από makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.