Από Τετάρτη βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας – Του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

0 1.686

Κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, εντονότερες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες, στα ορεινά της Ηπείρου, Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Θερμοκρασία

Στη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 16 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη, στην κεντρική και νότια Ελλάδα από 12 έως 18 και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 19 βαθμούς.

Άνεμοι

Σταδιακά θα στραφούν σε Βοριάδες, στο Αιγαίο ισχυροί έως θυελλώδεις, 6-8 Μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Συννεφιά, με βροχή κατά διαστήματα. Άνεμοι, Βοριάδες μέτριοι έως ισχυροί, 4-6 πρόσκαιρα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς.

Αττική

Συννεφιά με βροχή, τις απογευματινές ώρες πιθανή καταιγίδα. Οι άνεμοι Νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.

Πρόγνωση της Πέμπτης

Κακοκαιρία με βροχές, και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές, χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι Βόρειοι-Βορειανατολικοί, στα πελάγη τοπικά έως πολύ ισχυροί 5-7 Μποφόρ, στο Αιγαίο θυελλώδεις 8-9 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σ’ όλη τη χώρα, κατά 6-8 βαθμούς περίπου..

Ο Μιχάλης Σιούτας είναι Διαδάκτορ Μετεωρολόγιας ΑΠΘ, του  Κέντρου Μετρολογικών εφαρμογών του ΕΛΓΑ αεροδρομίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και κατάγεται από την Θεοτόκο Χασίων του Δήμου Μετεώρων

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr