Απίστευτο και όμως αληθινό – Παιδιά είπαν τα κάλαντα και άφησαν ρέστα…

0 1.985

Σήμερα το πρωί τρία παιδάκια χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού μας για να μας πουν τα κάλαντα. Ανοίξαμε με τα παιδιά μου ( 2,5 & 4,5 ετών) και αφού τραγουδήσαμε όλοι μαζί, δώσαμε στα παιδιά από 1€ και μια μικρή σοκολάτα. Τα παιδιά μας κοίταξαν όλο χαρά μας χαιρέτησαν μας ευχήθηκαν καλή χρονιά και φύγανε να πάνε και στο επόμενο σπίτι να τραγουδήσουν. 

Σε ένα λεπτό ξαναχτύπησε το κουδούνι και ανοίγοντας την πόρτα διαπίστωσα πως τα παιδιά είχαν αφήσει στο χαλάκι του σπιτιού τα ρέστα τους !!! Ναι τα ρέστα τους !! ( ένα μονόευρο ένα εικοσάλεπτο και ένα δεκάλεπτο )!! Τα βρήκα να κρύβονται με αμηχανία τα φώναξα να έρθουν και τους ξαναέδωσα πίσω τα λεφτά. Είναι δικά σας τους είπα.Μας είπατε τα κάλαντα. Όχι κυρία, μου είπαν, πάρτε τα να τα δώσετε στα παιδάκια σας να τα πάρετε και αυτά δώρα σήμερα. Μας δώσατε πάρα πολλά, μου είπαν! Και επέμεναν να πάρω πίσω τα χρήματα. Μα θα έρθει ο Άγιος Βασίλης και σε μας το βράδυ στολίσαμε δέντρο θα μας δει και θα μας φέρει και εμάς δώρα. Αυτά τα χρήματα είναι δικά σας από τα κάλαντα. Και τους τα ξαναέδωσα πίσω. 

Κλείνοντας την πόρτα δεν μπορούσα να το πιστέψω. 

Όταν μετά από καμία ώρα ανοίξαμε την πόρτα να φύγουμε από το σπίτι τα λεφτά ήταν πάλι στο χαλάκι του σπιτιού μας…. 

Παιδιά σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο στη ζωή σας, μπράβο για την διαγωγή σας και την καλή καρδιά σας, συγχαρητήρια  στους γονείς και στους δασκάλους σας!

Σας περιμένουμε και του χρόνου !!! Με περισσότερες σοκολάτες γιατί το αξίζετε !!!

Σινάνη Βιβή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr