Απεργούν οι Φαρμακοποιοί

Σε τριήμερη απεργία κατεβαίνουν οι Φαρμακοποιοί όλης της Ελλάδας από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου.

0 86

Σε τριήμερη απεργία κατεβαίνουν οι Φαρμακοποιοί όλης της Ελλάδας από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου. Σε τριήμερη απεργία κατεβαίνουν οι Φαρμακοποιοί όλης της Ελλάδας από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου. Στο Νομό Τρικάλων όλες αυτές τις ημέρες της απεργία θα λειτουργεί φαρμακείο ΜΟΝΟ στα Τρίκαλα  ( όχι στην Καλαμπάκα ) που θα εξυπηρετεί μόνο έκτακτες περιπτώσεις. 

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν επίσης 24ωρες απεργίες τις ίδιες ημέρες. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, τόνι­σε: “Ο διάλογος με το υπουργείο έληξε άδοξα, γιατί ήταν προσχηματικός, κατά την άποψή μας. Διαφωνούμε σε τέσ­σερα σημεία: στο προτεινόμενο ωράριο, που είναι εξου­θενωτικό, στο ιδιοκτησιακό, που είναι το πιο σοβαρό θέμα για εμάς, στις εκπτώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που είναι υπερβολικές, και στα πληθυσμιακά κριτήρια, με τα οποία θα ανοίξουν χιλιάδες νέα φαρμακεία, γεγονός που θα καταστρέψει όλο το φαρμακευτικό σύστημα”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.