Απεργούν οι εργαζόμενοι « Βοήθεια στο Σπίτι »

0 760

Απεργούν της Τρίτη 2 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίοι διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο, Συλλόγων και Σωματείων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» , με ανακοίνωσή του «καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Δομές Βοήθεια Στο Σπίτι να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, ώρα 10:30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει προς στο Υπουργείο Εσωτερικών».

Τα αιτήματα που προβάλει είναι: «Απόσυρση του σχεδιασμού της επαναπροκήρυξης που οδηγεί σε απολύσεις.

Νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει το υφιστάμενο προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι Αορίστου χρόνου.

Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς. Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που έχει οδηγήσει στην συρρίκνωση και αποδόμηση του Βοήθεια Στο Σπίτι.

Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον πεπαλαιωμένα με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση».

Περισσότερα ΕΔΩ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.