Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλαμπάκα την Τετάρτη 17/4

0 1.174

Η Απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον άθλιο μνημονιακό νόμο Βρούτση- Αχτσιόγλου, κράτησε τον κατώτερο ονομαστικό μεικτό μισθό καθηλωμένο στα 830e, επιβάλλοντας στην πλειοψηφία των εργαζομένων να ζουν με 706e καθαρά το μήνα. 

Με το κόστος ζωής να έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια με τεράστιες ανατιμήσεις στα τρόφιμα, έλαια, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και στα ενοίκια και στις δόσεις δανείων, στην ενέργεια και στα καύσιμα, με αποτέλεσμα η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων να έχει καταρρεύσει.

 

Να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη. Να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Καταδικάζοντας τα απογευματινά χειρουργεία και τα «νόμιμα» φακελάκια, εμπορευματοποιώντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ακόμη περισσότερο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή μας. 

Οι αγώνες των φοιτητών και των μαθητών, ενάντια στο νόμο έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια,  έχει σαν στόχο την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, αναγκάζοντας τους γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

 

Καμιά εμπλοκή – Καμιά συμμετοχή στους πολέμους εκτός των συνόρων της χώρας μας

 

Η κυβέρνηση δαπανά 7 δις. Ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές που εμπλέκουν ακόμη πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ- ΕΕ.

Δε συμβιβαζόμαστε με το έγκλημα γενοκτονίας σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα από το κράτος –δολοφόνο του Ισραήλ  με καθοριστική συμβολή των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

17 Απρίλη απεργούμε γιατί μπροστά στα κέρδη τους επιλέγουμε τις ζωές μας.

Διεκδικούμε:

 

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο -5νθήμερο -35ωρο. Καμιά ανοχή στα ωράρια εξόντωσης, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
 • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, των τροφίμων και ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Αφορολόγητο όριο 12.οοοe προσαυξημένο κατά 3000e για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά.
 • Μέτρα υγείας  και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και σε όλους τους τομείς, όπως της Πολιτικής Προστασίας. Τώρα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους άδικους πολέμους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ στις 11:οο π.μ στην Κεντρική Πλατεία, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

 

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων και Ανέργων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr