Απεργιακή συγκέντρωση με μικρή συμμετοχή στην Καλαμπάκα

0 941

Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου έγινε σήμερα η απεργιακή συγκέντρωση από φορείς της πόλης, που είχαν κάνει και σχετικό κάλεσμα για συμμετοχή, η οποία ήταν για ακόμα μια φορά μικρή.

Κάλεσμα προς

τους εργατοϋπάλληλους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους ΕΒΕ, τους βιοπαλαιστές αγρότες τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες της περιοχής μας.

Συμμετέχουμε όλοι! 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 10:00 π.μ.–ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

 • Ξεσηκωμός ενάντια στην ακρίβεια, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  Αυξήσεις στους μισθούς – Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Ως εδώ και μη παρέκει!

Οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις δίνουν τη μάχη ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επιπτώσεις του, για αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ, μέτρα ουσιαστικής προστασίας από τις ραγδαίες ανατιμήσεις σε προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στην Ενέργεια.

Με στόχο να μετατραπεί η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη σε σταθμό αποφασιστικής κλιμάκωσης της πάλης για να μην πληρώσει ο λαός τον λογαριασμό του πολέμου, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που εξανεμίζουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα

Η Επιτροπή Αγώνα των Εργαζομένων στην Καλαμπάκα, απευθυνόμαστε σε όλα τα σωματεία, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο, στους συνταξιούχους ,στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες, στην νεολαία, που έρχονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ.

Σε όλους όσους λένε «φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο», ενώ παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία, στη ζωή.

Καλούμε όλα τα σωματεία να εμπλουτίσουν τον αγώνα τις διεκδικήσεις τους και να συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινής συντονισμένης, δράσης, αφήνοντας πίσω την αναμονή, τις προσδοκίες που αποδεικνύονται ψεύτικες , τις συμβιβασμένες και κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες

Είναι η ώρα τα Συνδικάτα, οι Σύλλογοι, οι Ενώσεις και οι φορείς του μαζικού λαϊκοί κινήματος, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας.

Η Πανελλαδική πανεργατική Απεργία στις 6 Απρίλη μπορεί να αναδείξει ότι η δύναμη βρίσκεται στην λαϊκή οργάνωση και πάλη.

 • Για να αντισταθούμε στο τσουνάμι της ακρίβειας-που σαρώνει το εισόδημά μας, στη φοροληστεία και να δυναμώσουμε τον αγώνα υπεράσπισης του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών.
 • Γιατί μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον ανταγωνισμό της  με ΗΙΊΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. για τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή.
 • Για να βάλουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για καμία εμπλοκή-συμμετοχή στο βρώμικο πόλεμο, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η πάλη των λαών.

Ότι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε με τους αγώνες του!

Διαδηλώνουμε, διεκδικώντας:

 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
 • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα κα συνολικά στην ενέργεια.
 • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
 • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
 • Προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού, με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ κάι στους τομείς πολιτικής προστασίας.
 • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.