Απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ του δημοσίου στα Τρίκαλα

Απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο στα Τρίκαλα , σήμερα 1η μέρα της 48ώρης πανδημοσιουπαλληλικής απεργίας.

0 247

Απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο στα Τρίκαλα , σήμερα 1η μέρα της 48ώρης πανδημοσιουπαλληλικής απεργίας.

Απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο στα Τρίκαλα , σήμερα 1η μέρα της 48ώρης πανδημοσιουπαλληλικής απεργίας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 10 το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με την κεντρική ομιλία να γίνεται από τον Θόδωρο Μούτο, εκπαιδευτικό , μέλος της γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ και του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ, ο οποίος με την έναρξη της ομιλίας του κατάγγειλε τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής και ανέδειξε το ρόλο της ως κόμμα του συστήματος και μαντρόσκυλο των αφεντικών.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Θ. Μούτος τόνισε :

«Η κυβέρνηση απολύει εργαζόμενους, μιλάει μαζί με τα παπαγαλάκια της για πλεονάζον προσωπικό !..την ίδια στιγμή που στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες δεν υπάρχει προσωπικό, ο κόσμος ταλαιπωρείται και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Ουρές ατέλειωτες στο ΙΚΑ λόγω έλλειψης προσωπικού για να σφραγίσουν ένα βιβλιάριο ασθενείας (!!)

Τα νοσοκομεία ουσιαστικά λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Φύλαξη, καθαριότητα και ένα μέρος της λειτουργίας των λογιστηρίων έχουν περάσει σε εταιρείες, τα ολοήμερα ιατρεία είναι επί πληρωμή ενώ έρχεται και το χαράτσι των 25 € για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Μετά τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων η φύλαξη των σχολείων όπως και των ΑΕΙ περνάει σε εταιρείες security.

Το μάρμαρο από τις ιδιωτικοποιήσεις στις υπηρεσίες της καθαριότητας και του πράσινου στους ΟΤΑ θα το πληρώσει ο λαός αφού τα ανταποδοτικά τέλη για τα σκουπίδια υπολογίζεται να τετραπλασιαστούν !!

Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” ουσιαστικά καταργείται περνάει στις “κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις” αφήνοντας ουσιαστικά αβοήθητους πάνω από 100.000 ανήμπορους ηλικιωμένους.

Ψεύδεται λοιπόν η κυβέρνηση όταν λέει ότι νοικοκυρεύει το Δημόσιο Τομέα.
Ερχονται νέα μέτρα. Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν λέει ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις συντάξεις. Ισα-ίσα το αντίθετο θα κάνει.
Ετοιμάζει νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ και άλλα.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Από ένα τέτοιο κράτος εχθρικό προς τους εργαζόμενους, αυταρχικό, ταξικό, ένα κράτος που είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου και στενά δεμένο με τους μηχανισμούς της ΕΕ τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει για τον εαυτό του ένας δημόσιος υπάλληλος, όπως και όλος ο εργαζόμενος λαός.

Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Ενιαία πάλη και όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας.
Ενιαία πάλη και όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα μας για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Αυτό τον δρόμο, αυτή την προοπτική, αυτή την ενότητα υπηρετεί το ΠΑΜΕ. Από τέτοιους αγώνες κι από ένα τέτοιο κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα, ώστε να μπορέσουμε ν’ ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση, να ζορίσουμε κυβέρνηση και πλουτοκρατία και σε συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι αγώνες μας να γίνουν αποτελεσματικοί.
Το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή πολιτική. Το να βάλουμε το κίνημα να παλέψει για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει στη θέση της μία άλλη, η οποία, έστω και με διαφορετικό μείγμα διαχείρισης, θα εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., είναι θανατηφόρα επιλογή για το κίνημα και τα λαϊκά στρώματα.

Στη βάση αυτή ανασύνταξη του κινήματος και χειραφέτηση από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και σε Ομοσπονδίες. Καμιά εμπιστοσύνη σ’ αυτές τις ηγεσίες που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για τα αντιλαϊκά μέτρα και τώρα εμφανίζονται ως μετανιωμένοι και ως νέοι σωτήρες .

Αυτός είναι ο δρόμος του λαού ! Άλλος δρόμος που να υπηρετεί τον λαό δεν υπάρχει!
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είτε βρίσκεται σε φάση κρίσης είτε σε φάση ανάπτυξης συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα. Η έξοδος από την κρίση που προβάλλει η κυβέρνηση αφορά την σωτηρία, την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και σε καμία περίπτωση τα λαϊκά δικαιώματα. Κανένας σωτήρας από τα πάνω, καμία κυβερνητική εναλλαγή, κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα, να δώσει διέξοδο σε όφελος του λαού από την κρίση.

Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Από αυτό το βάρβαρο εκμεταλλευτικό, καπιταλιστικό σύστημα, από αυτή την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου πρέπει να απαλλαγούμε για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας και τα όνειρα των παιδιών μας. Εδώ βρίσκεται η λύση και η φιλολαϊκή προοπτική. Αυτό το δρόμο πρέπει να υπηρετήσουν οι αγώνες μας. Στη βάση αυτή πρέπει να ανασυνταχθεί εδώ και τώρα το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού! Άλλος δρόμος που να υπηρετεί το λαό δεν υπάρχει!»

Η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίστηκε με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης , κάνοντας «στάση» στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου κυριάρχησαν συνθήματα κατά του «νέου σχολείου της αγοράς» , υπέρ των αναγκών της εκπαίδευσης για τα των παιδιά του λαού, κατά των απολύσεων εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων.

Οι απεργοί διαδηλωτές «πέρασαν» και από τους δρόμους της λαϊκής αγοράς των Τρικάλων, καλώντας με τις ανακοινώσεις και τα συνθήματά τους , τους αγροτοπαραγωγούς, τους μικροεμπόρους σε συμμαχία με τους ενάντια στο αντιλαϊκό μπλοκ κυβέρνησης, μονοπωλίων, Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.