Απεργία στα βενζινάδικα την Δευτέρα και Τρίτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Βενζινοπωλών Ελλάδος, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα κλείσουν όλα τα βενζινάδικα της χώρας, αφού ξεκινάνε σαρανταοκτάωρη απεργία.

0 457

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Βενζινοπωλών Ελλάδος, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα κλείσουν όλα τα βενζινάδικα της χώρας, αφού ξεκινάνε σαρανταοκτάωρη απεργία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Βενζινοπωλών Ελλάδος, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα κλείσουν όλα τα βενζινάδικα της χώρας, αφού ξεκινάνε σαρανταοκτάωρη απεργία.  Οι βενζινοπώλες, διαμαρτύρονται για την αλλαγή στο τρόπο φορολόγησης τους, ενώ ισχυρίζονται ότι υπάρχει τεχνική δυσκολία στην έκδοση αποδείξεων.

Σημειώνεται, ότι μετά την ανακοίνωση για την περαιτέρω επιβάρυνση της βενζίνης με επιπλέον φόρους, η τιμή της έχει εκτοξευθεί. Στα βενζινάδικα που διατηρούν, σχετικά, χαμηλές τιμές, από χθες παρατηρούνται μεγάλες ουρές.

Όπως ορίζει το νομοσχέδιο “η ισχύς των διατάξεων των άρθρων 12 έως  17 αρχίζει από 4/3/2010”, και όχι φυσικά για καύσιμα που προϋπήρχαν στις δεξαμενές των πρατηρίων. Ωστόσο, σύγχυση προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ο νέος αυξημένος ΦΠΑ (21%) να ισχύσει όχι από χθες αλλά από τις 15 Μαρτίου. Και αυτό γιατί αρκετές επιχειρήσεις είχαν εκφράσει παράπονα ότι εν  μια νυκτί δεν γίνεται να αλλάξουν το μηχανογραφικό τους σύστημα.

Εταιρείες καυσίμων από το πρωί είχαν αρχίσει την τιμολόγηση με το νέο ΦΠΑ και μετά τη διευκρίνηση του υπουργείου αναγκάστηκαν να κόψουν πιστωτικά και να επανεκδώσουν τα ίδια τιμολόγια.

Υπενθυμίζεται ότι από την 21η θέση των χωρών με την πιο ακριβή βενζίνη η χώρα μας εκτινάχθηκε στην 3η πίσω από τη Δανία και την Ολλανδία.

πηγή Hellenic Business

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr