Απεργία σε όλα τα ΜΜΕ την Τρίτη – Ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών

Η Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου,  στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ και καλεί όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν μαζικά και διεκδικητικά.

Η απεργιακή κινητοποίηση σε όλα τα ΜΜΕ αρχίζει στις 06.00 της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου και λήγει στις 06.00 της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου.

Οι δημοσιογράφοι

• Διεκδικούν δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

• Ζητούν συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.

• Παλεύουν για την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης.