Απεργία πείνας ξεκίνησε Τρικαλινός αγρότης για χρήματα που του οφείλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

0 886

Στις καλένδες οι επιδοτήσεις που ήταν να λάβει από το 2015 εως σήμερα – «Απεργώ εγώ μπας και ζήσουν οι υπόλοιποι στο σπίτι»

Εν έτη 2023 ο συντοπίτης αγρότης από τον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης, είναι αναγκασμένος να φτάσει στην απεργία πείνας για να μπορέσει να πληρωθεί επιδοτήσεις που του χρωστά ο ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2015 μέχρι σήμερα!

Ο Βαγγέλης Καραμέτος, με απόγνωση περιέγραψε μιλώντας στο Trikalanews.gr όλο το χρονικό της υπόθεσής του, ενώ βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ως απεργός πείνας μη βρίσκοντας άλλη λύση στο δράμα που βιώνει.

Το χρονικό της απελπισίας

Όλα ξεκίνησαν από το μακρινό 2015, και την κατάθεση μια δήλωσης ΟΣΔΕ η οποία δεν ολοκληρώθηκε στην ώρα της αφού ο ίδιος υπέστη σοβαρό ατύχημα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Από τότε και με αφορμή αυτό, έμπλεξε στις καλένδες, μη μπορώντας μέχρι σήμερα να πάρει ούτε ένα ευρώ από επιδοτήσεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να επισημαίνει ότι θα πρέπει να πληρωθούν όχι μόνο όλα τα χρωστούμενα μαζί αλλά και όλες οι αντίστοιχες περιπτώσεις ανά τη χώρα-που δεν είναι και λίγες!

Ο συμπολίτης μας, δηλώνει ότι τακτοποίησε και την παραμικρή εκκρεμότητα ως έπρεπε και απέδειξε τον λόγο της καθυστέρησης του 2015, συνεπώς δικαιώθηκε. Ωστόσο, το 2020 δεν είχε δει ακόμη φως. Τον Ιούνιο λοιπόν κινήθηκε με εξώδικη διαδικασία. Όπως είπε στο Trikalanews.gr, οι υπηρεσίες αναγνώρισαν τα δίκαια αιτήματά του, και έτσι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Σκέφτηκα ότι τον Δεκέμβριο του 2020 θα λάβω επιτέλους τα χρωστούμε. Τελικά, πέρασα τα πρώτα, πέρασαν τα δεύτερα Χριστούγεννα. Φτάσαμε στο σήμερα και δεν έχω λάβει τίποτε».

Δεν το έβαλε κάτω και τον περασμένο Ιούνιο καταθέτει αίτημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ να του αναφέρει ανά έτος πόσα του χρωστάνε ώστε να κινηθεί με αγωγή. Αν και έπρεπε να απαντηθούν τα ερωτήματα μέσα σε 50 μέρες, μετά από 100 μέρες κατάφερε να αποσπάσει την απάντηση ότι είναι πολύπλοκη η διαδικασία. Και την απάντηση αυτή μόνο όταν προειδοποίησε με αυτόφωρα!

Εν τέλει και αφού βρίσκεται ως απεργός πείνας πλέον στην Αθήνα, τον ενημέρωσαν για ένα ποσό που φτάνει τις 25 χιλ ευρώ. Πότε θα το λάβει; «Θα το λάβουν μάλλον οι κληρονόμοι μου!» λέει απελπισμένος. «Ήδη πολλοί συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα έχουν πεθάνει στην πορεία!» συμπληρώνει.

Ένα κράτος χαμηλά στο ύψος των περιστάσεων…

Τα παράδοξα δεν έλαβαν όμως τέλος. Πέρυσι, του αναγνώρισαν δικαιώματα σε χωράφια, του κατέθεσαν χρήματα για την περσινή χρονιά. Φέτος, αναρωτήθηκε γιατί δεν έλαβε και πάλι χρήματα. Του απαντούν λοιπόν ότι και πέρυσι δεν έπρεπε να λάβει και ότι έγινε κάποιο λάθος. Μάλιστα, του «κάνουν τη χάρη» όπως μας είπε, και δεν του ζητάνε τα χρήματα πίσω αλλά θα τα «κλείσουν» όταν του επιστρέψουν τα ωφελούμενα των εννιά προηγούμενων χρόνων!

«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι με καθόλου χρήματα έχοντας καλύψει τις υποχρεώσεις για τα χωράφια μου στο ακέραιο. Κάνω απεργία πείνας λοιπόν ελπίζοντας ότι θα ζήσουν οι άνθρωποί μου στο σπίτι» λέει με σπασμένη φωνή στο Trikalanews.gr ο κ. Καραμέτος.

Επισημαίνει δε ότι όλα αυτά τα χρόνια μην παίρνοντας επιδοτήσεις, καλλιεργούσε κάτω από τη μισή έκταση που μπορούσε να καλλιεργήσει. Άρα, δεν είναι μόνο τα ποσά της επιδότησης αλλά και εκείνα τα ποσά που θα μπορούσε να έχει ως έσοδα όλα αυτά τα χρόνια και τα οποία χάθηκαν.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε έναν Θεσσαλό αγρότη, μιας αγροτικής περιφέρειας που έχει καταστραφεί. Αυτό και μόνο είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr