Απάντηση του υποψήφιου Δημάρχου κ. Χρ. Σινάνη στην καταγγελία των συνυποψηφίων Δημάρχων Καλαμπάκας

Επειδή για το θέμα των προεκλογικών ομιλιών καταγγελθήκαμε δημόσια «για ανεύθυνη στάση και απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά»

0 80

Επειδή για το θέμα των προεκλογικών ομιλιών καταγγελθήκαμε δημόσια «για ανεύθυνη στάση και απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά»

Επειδή για το θέμα των προεκλογικών ομιλιών καταγγελθήκαμε δημόσια «για ανεύθυνη στάση και απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά» έχουμε να δηλώσουμε τα εξής για την αποκατάσταση της αλήθειας.

1) Για το θέμα των προεκλογικών ομιλιών έγιναν δύο συναντήσεις μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων. Η πρώτη στις 17.3.2014 με την παρουσία των ΜΜΕ, στην οποία δε συμφωνήθηκε τίποτα, όπως επιβεβαιώνουν και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ στις καταχωρήσεις και τις αναφορές τους στον τύπο των ημερών εκείνων (17 & 18/3.2014).
Η δεύτερη έγινε στις 14.4.2014 χωρίς την παρουσία των ΜΜΕ, η οποία επίσης απέβη άκαρπη, καθόσον ουδεμία συμφωνία επετεύχθη. Ουδέποτε ο συνδυασμός μας δεσμεύθηκε για διενέργεια κλήρωσης ή για οιαδήποτε άλλη διαδικασία, όπως αναληθώς και αβασίμως υποστηρίζεται.
Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται και από τα λεγόμενα του κ. Μπουφίδη σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής την επομένη ακριβώς ημέρα (15.4.2014),κατά την οποία αναγνωρίζει ότι οι υποψήφιοι δε συμφώνησαν ούτε για κλήρωση, ούτε για νέα συνάντηση στο θέμα των προεκλογικών ομιλιών , . Μετά από όλα αυτά και ελλείψει συμφωνίας ο συνδυασμός μας κατέθεσε νομοτύπως αίτηση την 24.4.2014 και ώρα 13:50 μ.μ. στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας με αίτημα την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας την Πέμπτη 15.5.2014 σεβόμενος το εκλογικό έθιμο κατά το οποίο ο Δήμαρχος εκφωνεί την τελευταία προεκλογική ομιλία.
Αυτή και μόνο είναι η αλήθεια. Τα αναφερόμενα στην εναντίον μας καταγγελία των τριών υποψηφίων είναι αβάσιμα και εκ του πονηρού.

2) Καλούμε τους «καταγγέλλοντες» δημοτικούς συνδυασμούς να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συνδημότες μας, τα οποία έχουν ιδιαιτέρως οξυνθεί λόγω της απραξίας και της ανικανότητας της απερχόμενης δημοτικής αρχής και να μην ανάγουν σε κορυφαία πολιτικά ζητήματα άνευ ουσίας και σημασίας θέματα, τα οποία αφήνουν τους πολίτες παγερά αδιάφορους, πολύ δε μάλλον που στη συγκεκριμένη περίπτωση ο συνδυασμός μας φέρθηκε πολιτικά άψογα και τήρησε τις νόμιμες διαδικασίες.
Καλούμε τους συνυποψηφίους μας να συμβάλλουμε όλοι μαζί από κοινού, ώστε ο προεκλογικός αγώνας στο Δήμο Καλαμπάκας να αποτελέσει πρότυπο και μέτρο σύγκρισης για τα πολιτικά ήθη της περιοχής μας. Έναν προεκλογικό αγώνα που θα στηρίζεται στην ευπρέπεια, στον ορθό λόγο, στη σοβαρότητα, στο διάλογο και στον πολιτικό ρεαλισμό. Που θα αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις για την επίλυσή τους. Που θα αποκλείει πρακτικές λασπολογίας, δημαγωγίας και ευτελούς προεκλογικού ψεύδους.

4) Η στάση μας ήταν, είναι και θα είναι στάση ευθύνης και η πολιτική συμπεριφορά μας θα εκτιμηθεί από τους συνδημότες μας που ενώνονται μαζί μας για ένα νέο, ελπιδοφόρο και δημιουργικό ξεκίνημα του Δήμου μας προς την πρόοδο και την ευημερία, την ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση. Την κοινή ανακοίνωση των τριών υποψηφίων δημάρχων δεν τη σχολιάζουμε περαιτέρω. Οι πολίτες καταλαβαίνουν πολύ καλά για ποιο λόγο έγινε και θα δώσουν την απάντησή τους στις 18 Μαΐου.

Γραφείο Τύπου συνδυασμού
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.