Απάντηση του ανεξάρτητου Δ.Σ Αντώνη Τούλα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου: « Ήξεις αφήξεις »

Στο προηγούμενο Δ.Σ (6 / 2018 δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας )

0 167

Στο προηγούμενο Δ.Σ (6 / 2018 δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκαςπου έγινε στις 26 Απριλίου 2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας με παρέμβαση μου ρωτήθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ για το πότε θα πραγματοποιήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στις 09 – 12 – 2017 στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη.

Η υπόσχεση του τότε ήταν ότι, θα συγκαλέσει ένα δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της Αδόμητης ζώνης σε Καλαμπάκα και Καστράκι διότι, είναι ένα θέμα που πλήττει πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι πληρώνουν ΕΝΦΙΑ χωρίς να μπορούν να εκμεταλλευτούν την περιουσία που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους.

Η απάντηση του Προέδρου κ. Χαλατσάκη Πολυζώη στο Δημοτικό Συμβόυλιο στις 26 -04 – 2018 ήταν θα γίνει αυτό το συμβόυλιο για την Αδόμητη μέχρι τέλους του άλλου μήνα. Δηλαδή μέχρι τέλους Μαΐου.

Αυτή η ψεύτικη υπόσχεση για δεύτερη φορά σήμερα 30 – 05 – 2018 μια μέρα πριν τελειώσει ο μήνας μου θύμισε τον χρησμό που έδινε η Πυθία προφορικά στο μαντείο των Δελφών στους πολεμιστές που θα πήγαιναν στον πόλεμο.

Ο συγκεκριμένος χρησμός έλεγε << Ήξεις, αφήξεις , ουκ εν πολέμω θνήξεις >> που σημαίνει θα πας, θα γυρίσεις, δεν θα σκοτωθείς στον πόλεμο. Οπότε ο πολεμιστής έφευγε ευχαριστημένος για τον πόλεμο.

Όταν όμως πέθαινε στον πόλεμο και οι συγγενείς ζητούσαν εξηγήσεις από το μαντείο για τον χαμό του πολεμιστή τότε η Πυθία έλεγε ότι του είπε << Ήξεις, αφήξεις ουκ, εν πολέμω θνήξεις >>.

Μεταφέροντας δηλαδή το κόμμα (,) στο ουκ άλλαζε το νόημα της πρότασης και μεταφραζόταν θα πάς δεν θα γυρίσεις θα πεθάνεις στον πόλεμο.

Έλεγαν δηλαδή αυτό που ήθελε να ακούσει ο κόσμος και με την υποκειμενική σημασία των χρησμών έλεγαν πάντα το σωστό.

Αν κ. Χαλατσάκη έγινες σύγχρονη Πυθία ή ιερέας του μαντείου του κ. Σινάνη και μας λες χρησμούς για να μην έχετε αντιδράσεις σε πληροφορώ ότι στο συμβούλιο την Παρασκευή 01 – 06 – 2018 που θα ζητήσω εξηγήσεις για τον ψεύτικο χρησμό ( δηλαδή ότι δεν ήσασταν συνεπής για δεύτερη φορά ) θέλω εκ μέρους των Καλαμπακιωτών και των Καστρακινών ένα λόγο που θα γίνει πράξη και όχι << Ήξεις αφήξεις >>.

Αντώνιος Τούλας (ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.