Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά – Άκυρος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες,

0 369

Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες,

Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες,  κρίνοντας ότι ο νόμος του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, είναι αντισυνταγματικός με 14 ψήφους υπέρ της αντισυνταγματικότητας και 11 κατά.

Ειδικότερα, οι 25 αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά την σημερινή πέμπτη κατά σειρά διάσκεψη, μετά από έντονες αντιπαραθέσεις αποφάνθηκαν μετά από διάσκεψη πεντέμιση ωρών ότι ο νόμος Παππά προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη λύση από την ελληνική Δικαιοσύνη μιας και η απόφαση του ΣτΕ σημαίνει ότι «πέφτει» ο νόμος Παππά και μπαίνει τέλος στην αγωνία τουλάχιστον 2.000 εργαζομένων σε ΜΜΕ που πλέον δεν θα χάσουν τη δουλειά τους!

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ουσιαστικά και σύμφωνα με το ΣτΕ ακυρώνεται και από αυτή τη νύχτα ο νόμος δεν «υπάρχει».

Το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο συνεχίζει ως έχει μέχρι να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και να μάθουμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση. Πάντως, είναι μία ξεκάθαρη πρώτη νίκη για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εξερχόμενος της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου, τόνισε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων πως: «δεν μπορώ να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Η διάσκεψη είναι μυστική».

από star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.