Αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ Καλαμπάκας

Δ. Μιχαλίτσης: O Βλιώρας ωφελήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και να μην διαγραφεί δεν ανήκει σ’ αυτό 
Σ. Βλιώρας: Ο Λαός μας κατατάσσει εκεί που είμαστε και εγκρίνει ή απορρίπτει τις επιλογές μας – Ο Μιχαλίτσης αποτελεί μοναδικό φαινόμενο αποτυχίας – Οκτώ χρόνια δεν κατάφερε να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος

0 265

Δ. Μιχαλίτσης: O Βλιώρας ωφελήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και να μην διαγραφεί δεν ανήκει σ’ αυτό 
Σ. Βλιώρας: Ο Λαός μας κατατάσσει εκεί που είμαστε και εγκρίνει ή απορρίπτει τις επιλογές μας – Ο Μιχαλίτσης αποτελεί μοναδικό φαινόμενο αποτυχίας – Οκτώ χρόνια δεν κατάφερε να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος

Φαίνεται ότι είναι μεταδοτική η ασθένεια που κατατρώει τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ.
Στην Καλαμπάκα μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν έντονες αντιπαραθέσεις, παρ’ ότι κατά καιρούς (εποχή Καχριμανίδη) είχαν δοθεί αφορμές. Και ενώ όλα πήγαιναν καλά μια αποκάλυψη πριν λίγες ημέρες του Συντονιστή της Τ.Ο. Καλαμπάκας κ. Μιχαλίτση ήταν αρκετή να ξεκινήσει η φαγωμάρα και στην Καλαμπάκα. Βέβαια το «καζάνι» σιγόβραζε όλα αυτά τα χρόνια, χθες απλώς έγινε η έκρηξη.
Ο κ. Μιχαλίτσης αποκάλυψε ότι με ομόφωνη απόφαση η Συντονιστική Επιτροπή Καλαμπάκας έστειλε επιστολή στην Χαριλάου Τρικούπη με αίτημα την διαγραφή του επί σειρά ετών μέλους της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Τρικάλων, Σωτήρη Βλιώρα.
Η απόφαση πάρθηκε με το αιτιολογικό ότι ο κ. Βλιώρας συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Βύρωνα Μπουτίνα στις τελευταίες εκλογές.
Η απόφαση κατά τον κ. Μιχαλίτση, κοινοποιήθηκε στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ πριν ένα χρόνο, απλώς τώρα δημοσιοποιήθηκε.
Με επιστολή του χθες στην «Έρευνα» ο Σωτήρης Βλιώρας απαντά στο Συντονιστή με βαριές εκφράσεις όπως:
«Ο κ. Μιχαλίτσης είναι όψιμος στο ΠΑΣΟΚ.
Ότι συμμετέχει στον προπηλακισμό μου, όταν εμφανίζομαι σε κομματικές συγκεντρώσεις.
Στήριξε τον Ηλία Βλαχογιάννη στις τελευταίες εκλογές.
Δεν ήθελε να γίνει κοινή εμφάνιση του κ. Σακελλαρίου και του Σάκη Παπαδόπουλου…» και πολλά άλλα εμπεριέχονται στην επιστολή του κ. Βλιώρα.
Ο κ. Μιχαλίτσης καλούμενος χθες από το «Ράδιο Σταγών» να σχολιάσει την επιστολή Βλιώρα απάντησε ότι η απόφαση για διαγραφή πάρθηκε ομόφωνα στην Συντονιστική (κάτι που διαφωνεί ο κ. Βλιώρας).
Παραδέχτηκε ότι όντως δεν δέχτηκαν κοινή εμφάνιση με τον κ. Παπαδόπουλο, αρνήθηκε όμως ότι στήριξε τον κ. Βλαχογιάννη.
Αποκάλυψε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απόφαση διαγραφής από τα κεντρικά (για τον Βλιώρα), αλλά συναισθηματικά πλέον ο Βλιώρας δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ αν και έχει ωφεληθεί από αυτό.
Τέλος ο κ. Μιχαλίτσης παραδέχτηκε ότι ουδεμία στήριξη θα παρέχει η οργάνωση στον κ. Βλιώρα σε οποιοδήποτε όργανο θα προσπαθήσει να συμμετέχει.
Τελευταίο δε παράδειγμα στις εκλογές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας όπου μέλη του ΠΑΣΟΚ στήριξαν τον υποψήφιο της Ν.Δ. και όχι τον κ. Βλιώρα.
Ο κ. Βλιώρας μιλώντας στο ίδιο ραδιόφωνο επετέθη εναντίον του Συντονιστή λέγοντας ότι αυτός και μια μικρή παρέα, γνωστή στην Καλαμπάκα, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το κόμμα προς ιδίον όφελος.
Δεν τον αποδέχεται ο κόσμος, συνέχισε ο κ. Βλιώρας, αφού είναι Πανελλαδικό φαινόμενο απόρριψης, Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί 2 τετραετίες τώρα να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος και να μην τα καταφέρνει.
Θεωρεί δε ατόπημα την ενέργεια του κ. Μιχαλίτση να προβεί στην κίνηση διαγραφής, χωρίς να τον καλέσει σε απολογία.
Στην όλη διαμάχη ενεπλάκη και το όνομα του πρώην Συντονιστή, του Χρήστου Φουρτούνη. Ο κ. Μιχαλίτσης σε ερώτηση γιατί παλαιότερα παρόμοιες πράξεις δεν τιμωρήθηκαν με διαγραφή παρέπεμψε στον πρώην.
Ο κ. Φουρτούνης απάντησε πως τότε τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες για την διαγραφή των υποπεσάντων στο ίδιο παράπτωμα με τον κ. Βλιώρα.
Η διαδικασία ήταν μετά την απόφαση της Συντονιστικής το θέμα να έλθει προς έγκριση στην γενική Γενική Συνέλευση. Η Γ.Σ. τότε δεν ενέκρινε την παραπομπή για διαγραφή.
Ο κ. Φουρτούνης κατηγόρησε την νυν Συντονιστική για την μη δημοσιοποίηση της απόφασης διαγραφής του κ. Βλιώρα επί ένα χρόνο και την μη συζήτηση αυτής στην Γενική Συνέλευση.
Πάντως τα πράγματα δεν τελειώνουν εδώ και αναμένονται εξελίξεις.

Η ΕΡΕΥΝΑ 13 Οκτωβρίου 2007, αρ. φύλλου 14738,   σελίδα 8 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.