Αντιδράσεις από Καρδίτσα για το μνημείο πεσόντων στο ύψωμα 731 – Σκοτώθηκαν και Καρδιτσιώτες

Την Κυριακή, 16 Μαρτίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, παρουσία πλήθους επισήμων –απόντων των Καρδιτσιώτικων αρχών-

0 1,232

Την Κυριακή, 16 Μαρτίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, παρουσία πλήθους επισήμων –απόντων των Καρδιτσιώτικων αρχών-

Την Κυριακή, 16 Μαρτίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, παρουσία πλήθους επισήμων –απόντων των Καρδιτσιώτικων αρχών- έκαμαν τα αποκαλυπτήρια ενός φουτουριστικού μνημείου για τους Τρικαλινούς μαχητές του υψώματος 731 και τους Τρικαλινούς πεσόντες του 1940-41.

Αναμφίβολα, είναι χρέος μας η ανέγερση μνημείων για τους μαχητές του ’40. Όταν, όμως, τιμώνται οι μαχητές του 731, πρέπει να τιμώνται και οι αδελφοί πεσόντες Καρδιτσιώτες, γιατί το 5ο Σύνταγμα πεζικού ήταν κυρίως Δυτικοθεσσαλικό. Αντάμα κρατήσαμε τις Θερμοπύλες και αλλάξαμε το ρου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μαζί!

Όχι κύριοι, δεν πράξετε ορθά, γιατί δεν έχετε χαραγμένο στις καρδιές σας ότι το 731 ήταν ομαδικός άθλος, αλλά το είδατε ως ακόμη μία προεκλογική κορδέλα. Κόψατε την κορδέλα που ενώνει τη Δυτική Θεσσαλία. 731 σημαίνει ενότητα. Μια έννοια τόσο εύκολο να απεμπολήσεις και τόσο δύσκολο να χαλκεύσεις, ειδικά στις μέρες μας. Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες έδωσαν τη μάχη για τη μάνα Ελλάδα και έσμιξαν το αίμα τους πολεμώντας ώμο με ώμο. Από εκείνη τη μάχη και έπειτα δεν είμαστε απλά γείτονες. Γίναμε αδέρφια. Ακατάλυτα σύμβολα ενότητας και ηρωισμού για όλη την ανθρωπότητα.

Αντί, λοιπόν, οι τρικαλινές αρχές να δείξουν την αρχοντιά τους, την ανωτερότητά τους και το πνεύμα ενότητας που τις διέπει, προτίμησαν να τιμήσουν μόνο τους Τρικαλινούς. Ας το κάνανε το μνημείο οι Τρικαλινοί και για τους παππούδες μας, τους Καρδιτσιώτες, και ας μας ταπεινώνανε! Δυο πλάκες μάρμαρο δεν τις άξιζαν; Τώρα, όμως, θα εισπράξουν δικαίως τη χλεύη μας.

Σε μια εποχή που πρέπει να επιζητούμε, όπως ο διψασμένος το νερό, τις αξίες που μας ενώνουν, σε μια εποχή που είναι επιτακτική η ανάγκη ανάδειξης της «ισχύος εν τη ενώσει», κάποιοι καταφέρνουν με το μυωπικό πολιτικό καιροσκοπισμό τους, να οικειοποιούνται ακόμη και τις ομαδικές προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, αγνοώντας την ιστορία. Ο λαός μας πρέπει να μάθει να επιτέλους να σκέπτεται και να κρίνει.

Εγώ θα ήθελα να φτιάξουν οι Τρικαλινοί ένα μνημείο που να συγκεντρωνόμαστε κάθε χρόνο Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες για να φέρνουμε, έστω και για λίγο, στο νου μας ότι ενωμένοι είμαστε ικανοί για άθλους. Ένα μνημείο, σύμβολο ενότητας και ανδρείας για τη νέα γενιά. Πώς αλλιώς θα ορθώσουμε ανάστημα και θα δώσουμε ελπίδα και δύναμη ανατροπής στους Έλληνες κύριοι πολιτικοί; Με δάνεια; Με ΕΣΠΑ; Με ανακεφαλαιώσεις; Με την τρόικα κοτζαμπάση; Αυτά είναι πραγματικά αστεία πράγματα.

Τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου. Πρέπει να μιμηθούμε το πνεύμα των ηρώων του 731, όχι μόνο να στήνουμε κακόγουστες πυραμίδες –και καλά- με νόημα. Το νόημα είναι στα μυαλά μας. Αλλιώς κοροϊδεύουμε το λαό, τους νεκρούς και τον ίδιο το Θεό. Και ο Θεός δε θέλει τους δειλούς. «Η δειλία είναι νηπιακή συμπεριφορά μιας ψυχής πού εγήρασε στην κενοδοξία», Κλίμαξ Αγίου Ιωάννου Σιναΐτου (20,2).

Είστε παιδιά κύριοι πολιτικοί. Επικίνδυνα παιδιά, γιατί κρατάτε την εξουσία και τη χειρίζεστε με τα γνωστά αποτελέσματα, ενώ έχετε άγνοια και της ιστορίας που χτυπά την πόρτα της Ελλάδας για ακόμη μια φόρα, αλλά και του παγκόσμιου πολιτικοοικονομικού γίγνεσθαι. Ζείτε μια άλλη κατάσταση στον εγκέφαλό σας. Θλίβομαι, γιατί κανένας πραγματικός άνδρας δε βρίσκεται για να προφυλάξει τους Έλληνες από αυτά που έρχονται και πολύ περισσότερο να θέσει το ενωτικό παράδειγμα προς μίμηση. Μόνο λόγια παχιά, όπου σταθείτε. Χορτάσαμε, φτάνει!

hlias sxoretsanitisΑς σταματήσουμε να σταυρώνουμε την Ελλάδα καθημερινά. Με τη βλακεία, την ιδιοτέλεια και την άγνοιά μας. Με Τρικαλινούς και Καρδιτσιώτες, με Αθηναίους και Θεσσαλονικείς, με δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, με αριστερούς και δεξιούς, με κόμματα και αποκόμματα, με πλούσιους και φτωχούς. Χάσαμε την αίσθηση της συλλογικότητας και εν τέλει αυτό είναι τραγικό. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, γιατί είμαστε ανάξιοι να προάγουμε την ενότητα, που είναι η παρακαταθήκη του Χριστού μας για την ανθρωπότητα: «Ινα πάντες εν ώσι».

Μας βγάλατε έξω από τα όριά μας, γιατί η υποκρισία και ο εμπαιγμός σας δεν έχει όρια.

Ηλίας Σχορετσανίτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας
Νέα Ελλάδα Σηκώνεται Τώρα (Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.