Ανοιχτή Επιστολή – Απάντηση από το Θεατρικό Εργαστήρι Επί Σταγών σε δημοσίευμα

Στις αιτιάσεις, απορίες περί εξαιρέσεως ορισμένων διαχειριστών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και περί «τσουβαλιάσματος» κάποιων άλλων.

0 248

Στις αιτιάσεις, απορίες περί εξαιρέσεως ορισμένων διαχειριστών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και περί «τσουβαλιάσματος» κάποιων άλλων.

Στις αιτιάσεις, απορίες περί εξαιρέσεως ορισμένων διαχειριστών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και περί «τσουβαλιάσματος» κάποιων άλλων.

Κυρίες και κύριοι,

Το Θεατρικό Εργαστήρι ΄΄ Επί Σταγών ΄΄, σύσσωμο, παρακολουθεί με κατάπληξη και απορία τις διαμαρτυρίες, ενστάσεις, καταγγελίες, δηκτικά σχόλια με πολύ σοβαρά υπονοούμενα, σχετικά με τις ανίερες προθέσεις του, τις έξωθεν σ΄ αυτό παρεμβάσεις, τις απόκρυφες και στοχευμένες διαπλοκές του με όλα τα συμπαρομαρτούντα. Και, παρόλες τις σαφείς δημόσιες δηλώσεις δια στόματος προέδρου και αντιπροέδρου του Διοικητικού μας Συμβουλίου, είναι υποχρεωμένο, αντί να παράγει πολιτιστικό έργο ( που ο καθένας βεβαίως έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει ), να ασχολείται με τα αυτονόητα ( ! )

Δια της παρούσης, λοιπόν, επιστολής δηλώνουμε μετά λόγου γνώσεως το αυτονόητο: «Δεν είμαστε ελέφαντες» και παρακαλούμε να μην θεωρηθεί η παραπάνω δήλωση ότι ενέχει το παραμικρό ίχνος ειρωνείας. Απλά δηλοί την κατάσταση αμηχανίας στην οποία έχουμε περιπέσει ( ! )

Εξηγούμεθα:

1. Όχι, κανείς και για κανένα λόγο δεν παρεμβαίνει στο πολιτιστικό μας έργο, εκτός κι αν το επιχειρεί με αγαθή και επομένως γόνιμη προαίρεση.

2. Όχι, δεν έχουμε καμία σχέση με τη σύγχρονη τριγωνική διαπλοκή, κάτι που προφητικά δηλώσαμε προσφάτως. Εξάλλου, ό,τι επιτύχαμε μέχρι τώρα δεν είχε ούτε κερδοσκοπικό, ούτε καιροσκοπικό χαρακτήρα. Για μας εδώ « κρύβεται ο πολιτισμός».

3. Όχι, καμιά μικροσκέψη μας, καμιά μικροκίνησή μας και κανένα από τα ψιθυρίσματά μας, που σε κάποιους μυρίζουν ως συνωμοσίες και φτηνές μηχανορραφίες, δεν υποκινείται από δόλιες και ποταπές προθέσεις. Τέτοιες πράγματι, δεν υπάρχουν. Στις μικροσυζητήσεις μας μοιραζόμαστε μαζί χαρές και λύπες, μαζί την ομορφιά και την ασχήμια, μαζί το λογικό και το παράλογο. Τίποτα σ΄ αυτή τη μεγάλη παρέα δεν μειώνει τις καλές μας προθέσεις.

Γι’ αυτό:

1. Ναι, παράγουμε πολιτισμό χωρίς φόβο και πάθος.

2. Ναι, προβάλλουμε τον τόπο μας χωρίς ιδιοτέλειες .

3. Ναι, τιμούμε, συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες μας από τον πιο νεότευκτο ηθοποιό μας μέχρι τον άνθρωπο που άοκνα εργάζεται στα παρασκήνια, αλλά και τον οποιονδήποτε συμπολίτη μας αυτά τα τρία χρόνια μας συμπαραστάθηκε, μας χειροκρότησε, μας μάλωσε, μας συμβούλεψε, μας στήριξε με συνέχεια και με συνέπεια.

Επομένως,

Όχι μόνο δεν εξαιρούμε κανέναν, αλλά σας θέλουμε όλους μας δίπλα μας (άλλη μία προφητική πρόσφατη δήλωση μας ).

Όμως, η καθιερωμένη πλέον ετήσια μουσική μας συνάντηση στις 9 Φεβρουαρίου δεν κατόρθωσε να περάσει σε όλους τα μηνύματα καρδιάς που αποστείλαμε. Αν και τα δρώμενα που κάθε χρόνο πλαισιώνουν τους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς μας ( όλοι τους εθελοντές ) με σαφήνεια αναφέρονταν στο παρελθόν έτος ( 2012 ), έγιναν δυστυχώς αντικείμενο αρνητικών σχολίων. Αναφερόμαστε στη σεμνή τελετή επίδοσης τιμητικής πλακέτας σε όσους ανθρώπους των ΜΜΕ στάθηκαν ενεργά δίπλα μας, όχι μόνο με την ιδιότητα του δημοσιογράφου αλλά κυρίως με την γνησιότητα του απλού φίλου. Θυμίζουμε τη σχετική τιμητική προσφώνηση κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκδήλωσης: «Απόψε τιμούμε … τη γόνιμη προσφορά σας στο Όραμά μας».

Κυρίες και κύριοι

Το Θεατρικό μας Εργαστήρι αλλά και κανένας άλλος παρόμοιος Πολιτιστικός φορέας δεν είναι σε θέση:

1. Να βραβεύει δημοσιογράφους αποτιμώντας δημοσίως το έργο τους.

2. Να εξαιρεί κάποιους, γιατί έτσι του αρέσει.

3. Να τσουβαλιάζει και να πολτοποιεί πρόσωπα με ιστορία και αναμφισβήτητη προσφορά στο συγκεκριμένο χώρο.

Είναι όμως σε θέση

1. Να συγχαίρει τους συνεργάτες του για το 2012.

2. Να τιμά τους συνοδοιπόρους του στο όραμά του.

3. Να ευχαριστεί όσους ύψωσαν πιο δυνατά τις φωνές τους για την προβολή των πολιτιστικών προϊόντων που παρήγαγε κατά το 2012.

Αυτές ήταν ακριβώς οι υποχρεώσεις του! Αυτό ακριβώς έκανε. Χωρίς να επιλέγει ανάμεσα σε μικρούς ή μεγάλους, παλιότερους ή νεότερους, ισχυρούς ή ανίσχυρους στο χώρο των τοπικών ΜΜΕ.

Άρα, ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ των καλυτέρων από τους δημοσιογράφους, αλλά για ΤΕΛΕΤΗ – ΔΩΡΟ προς αυτούς τους ανθρώπους που ελεύθερα μας παρέχουν το βήμα τους. Εξάλλου ήταν ο μόνος τρόπος ανταπόδοσης στην αληθινή στήριξή τους.

Πρόκειται δυστυχώς περί απροσδόκητης παρεξηγήσεως…

Υ.Γ

Εμείς, οι άνθρωποι του ΄΄ Επί Σταγών ΄΄, φρονούμε ότι κατηγορηθήκαμε όχι μόνο αδίκως αλλά και κατόπιν εορτής. Όσοι είχαν τα οποιαδήποτε παράπονα από μας, είχαν ολόκληρο το 2012 μπροστά τους, να τα συζητήσουν μαζί μας, αν ήθελαν πράγματι να τα επιλύσουν.

Έτσι κάνουν οι φίλοι!!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.