Άνοιγμα των εκκλησιών από 21 Δεκεμβρίου ζητούν οι ιεράρχες

1 452

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν μόνο για δυο ημέρες: ανήμερα των Χριστουγέννων και τα Θεοφάνια. Ωστόσο, η επικοινωνία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενδέχεται να φέρει μικρές αλλαγές. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Ράνιας Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η αρχιεπισκοπή ζητά να είναι ανοιχτές οι εκκλησίες για ατομική προσευχή από τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου. Επίσης, αιτείται να μπορούν οι πιστοί να προσέρχονται στους ναούς, να ανάβουν ένα κερί και να κάνουν την προσευχή τους, με τις μάσκες και τις αποστάσεις.

Αίτημα για περισσότερες λειτουργίες εντός της ημέρας

Ένα άλλο αίτημα της αρχιεπισκοπής είναι και η διεξαγωγή περισσότερων λειτουργιών τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνια.

Συγκεκριμένα, ζητά όπου υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν για την ημέρα των Χριστουγέννων τρεις λειτουργίες: Μια στις 5 το πρωί, μία στις 7 και μια τρίτη στις 9 το πρωί, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Για την ημέρα των Φώτων αιτείται να γίνουν δυο δοξολογίες: Μία στις 7 και μια στις 9 το πρωί.

Τι ζητούν για την ημέρα των Φώτων και τον Αγιασμό

Ωστόσο, για την ημέρα των Φώτων πρέπει να υπάρξει και πρόβλεψη για το τι θα γίνει έξω από τους ναούς, με τον συνωστισμό. Οι πιστοί χρησιμοποιούν δικό τους σκεύος και παίρνουν τον αγιασμό από βρύσες ή από μικρές δεξαμενές με την βοήθεια των επιτρόπων.

Φέτος, λοιπόν, πιθανότατα να παραλάβουμε το αντίδωρο συσκευασμένο και τον αγιασμό σε μπουκαλάκι. Επίσης, το πιο πιθανό είναι να συμφωνηθεί και μια επιπλέον θεία λειτουργία ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Όσον αφορά το αίτημα που θα τεθεί για αύξηση του αριθμού πιστών στους ναούς ας κρατήσουμε μικρό καλάθι, καθώς φαίνεται ότι θα ζητηθεί τα εννέα άτομα στους ναούς να γίνουν 25 και τα 25 στις μητροπόλεις 50.

star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. Μαύρη Τουλίπα λέει

    Δεκάδες οι ιερωμένοι νοσούντες με κορωνοϊό, αρκετοί πέθαναν. 3.500 συνάνθρωποι μας πέθαναν.
    Ανοίξτε τους ναούς, αλλά τα έξοδα νοσηλείας των ίδιων και όσων συγγενών τους κόλλησαν κορονοϊό από αυτούς θα τα πληρώνουν από τη τσέπη τους η από το παγκάρι και δεν θα τους καλύπτει η δημόσια περίθαλψη.
    Τελικά δικαιώνεται ο Εμιλ Ζολά “Ο πολιτισμός μας θα φτάσει στην τελειότητα όταν και η τελευταία πέτρα από τον τελευταίο ναό πέσει πάνω στο τελευταίο ιερέα”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.