Ανοιχτή προειδοποίηση συμπολίτισσας για καταγγελία στο χωριό Διάβα Καλαμπάκας

2 6.918

Στις 15 Μαϊου, ημέρα Κυριακή και ώρα 14:00 το μεσημέρι, μια κυρία επισκέφθηκε το χωριό Διάβα Καλαμπάκας .

Όση ώρα βρισκόταν στην πλατεία, περιοχή Πλατάνια, ήρθε αντιμέτωπη με ένα πολύ στενάχωρο θέαμα.

Μια σκυλίτσα τους έκανε παρέα καθώς την τάιζαν και εκείνη ήταν πολύ φιλική μαζί τους. Διαπιστώθηκε ,όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τράβηξε η κυρία, ότι το ζώο φέρει έναν μεγάλο όγκο στους μαστούς και φαίνεται άρρωστο.

Η κυρία επικοινώνησε με την ομάδα εθελοντών και με τον Δήμο Μετεώρων για να αναφέρει το περιστατικό.

Ύστερα από κάποια έρευνα διαπιστώθηκε ότι η σκυλίτσα αυτή ανήκει σε άνθρωπο που διαμένει στο χωριό Διάβα και την έχει για πολλά χρόνια.

Ο αντιδήμαρχος επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη και έγινε σύσταση να μεταφέρει το σκύλο του σε γιατρό.

Έκτοτε η κυρία ενημερώνεται από την ομάδα εθελοντών “Angels With Paws Meteora GR” για την εξέλιξη της σκυλίτσας.

Δυστυχώς η σκυλίτσα δε δείχνει να έχει μεταφερθεί σε κάποιο γιατρό ακόμα για να εξεταστεί. Η εικόνα του σκυλιού δείχνει ανευθυνότητα ιδιοκτήτη και αδιαφορία καθώς είναι ηθική υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη να φροντίζει το ζώο του.

Το περιστατικό αυτό καταγράφηκε , παρακολουθείται και η ομάδα εθελοντών μας ,ενημερώνεται για τη σκυλίτσα και την εξέλιξή της.
Η κυρία θέλησε να γνωστοποιήσει μέσω της ομάδας μας το περιστατικό και να δηλώσει ανοιχτά πως θα προβεί σε καταγγελία με τα στοιχεία που διαθέτει εάν δε μεριμνήσει ο ιδιοκτήτης για την υγεία του σκυλιού του.
Ως ομάδα εθελοντών αδέσποτων καταδικάζουμε τέτοια γεγονότα και αξίζει να αναφερθεί ότι στο συγκεκριμένο χωριό, η κακοποίηση ζώων είναι πολύ συχνό φαινόμενο από ενήλικες αλλά και από παιδιά στην πλατεία που βρέθηκαν να χτυπάνε πρόσφατα ένα μικρό φοβικό σκυλάκι. Είναι ντροπή να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες και στο εξής όταν δε θα υπάρξει συμμόρφωση των κατοίκων του χωριού θα γίνονται δικαστικές κινήσεις.
Η ομάδα εθελοντών “Αngels With Paws Meteora GR”.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. Πεζοδρομιάκιας λέει

    Οι εποχές είναι δύσκολες, ενδεχομένως ο ιδιοκτήτης να μην έχει την οικονομική δυνατότητα. Ο δήμος έχει την υποδομή και κτηνίατρο.
    Το να απειλούμε με μηνήσεις δεν είναι λύση. Πάτε στα σχολεία ενημερώστε, διοργανώστε ημερίδες, τυπώστε έντυπα,,,,,,

    1. Αναστασία λέει

      Αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει την οικονομική δυνατότητα , μπορεί πολύ απλά ,να ζητήσει βοήθεια . Το ότι δεν το κάνει δείχνει αδιαφορία για το ζώο . Καλύτερα είναι να μη βιαζόμαστε να δικαιολογούμε πρόσωπα και καταστάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr