Άνοδος της ανεργείας στο 12,2%

Άνοδο στο 12,2% κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο σε σχέση με 9% τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

0 270

Άνοδο στο 12,2% κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο σε σχέση με 9% τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Άνοδο στο 12,2% κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο σε σχέση με 9% τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2004, τον πρώτο μήνα για τον οποίο η ΕΛ.ΣΤΑΤ. δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία ανεργίας.

Τον Ιούλιο η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 12% αλλά μηνιαίες συγκρίσεις δεν είναι αντιπροσωπευτικές γιατί τα στοιχεία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα.

Σε σχέση με τον Αύγουστο πέρυσι, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 35% στις 613.108 άτομα. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί.

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στην ευρωζώνη μετά την Ισπανία, την Σλοβακία και την Ιρλανδία, και υψηλότερο κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον μέσο όρο στην ευρωζώνη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.