Ανέβηκε στην Τριγγία η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

0 907

Την Κυριακή 22/5/2022 η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας πραγματοποίησε πεζοπορία με στόχο την Τριγγία που αποτελεί την υψηλότερη κορυφή αποκλειστικά εντός του νομού Τρικάλων.

Ξεκινήσαμε από το Παλιοχώρι ακολουθώντας αρχικά αγροτικό δρόμο με ενδιάμεσο στόχο το Γκολέμι. Συνεχίσαμε σε όμορφο μονοπάτι μέσα από δάσος, κερδίζοντας αρκετά μέτρα σε υψόμετρο, κάτι που περιελάβανε εκ των όντων μεγάλες κλίσεις που αποτέλεσαν μια καλή δοκιμασία αντοχής.

Φτάνοντας στο Γκολέμι, απαραίτητη ολιγόλεπτη στάση για ανάκτηση δυνάμεων και φυσικά να απολαύσουμε τη θέα. Από εκεί συνεχίσαμε προς την πρώτη κορυφή του συμπλέγματος της Τριγγίας απ όπου θα προσεγγίζαμε την υψηλότερη κορυφή. Ξανά μεγάλες ανηφορικές κλίσεις (συνολικά πάνω από 1150 μέτρα ανάβαση κατά την πορεία), αλλά εν τέλει βρισκόμαστε στην πρώτη κορυφή απολαμβάνοντας την πανοραμική θεά. Δυτικά η κορυφή του Λάκμου . ανατολικά και χαμηλά το σύμπλεγμα των Μετεώρων.

Δυστυχώς, η ραγδαία επιδείνωση του καιρού που ερχόταν με ταχύτητα από βορρά και οι αστραπές που τον συνόδευαν, μας ανάγκασαν σε υποχώρηση, λίγα μέτρα από την κορυφή της Τριγγίας, ξανά προς Γκολέμι με την καταιγίδα να ξεσπά λίγο πριν το φτάσουμε. Βασική προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια μας. Η κορυφή παραμένει εκεί για την επόμενη φορά.

Πάντα ψηλα

ΟΛΚ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr