Ανεστάλη η λειτουργία του ΚΕΠ Βασιλικής

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί τους κατοίκους του Δήμου Βασιλικής που χρειάστηκε να εξυπηρετηθούν μέσω του ΚΕΠ του Δήμου.
Οι πόρτες ήταν κλειστές και η υπηρεσία δεν λειτουργούσε.
Το συμβάν συνέβη γρήγορα, όμως η ιστορία μέχρι την αναστολή λειτουργίας του ΚΕΠ έχει καιρό.

0 256

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί τους κατοίκους του Δήμου Βασιλικής που χρειάστηκε να εξυπηρετηθούν μέσω του ΚΕΠ του Δήμου.
Οι πόρτες ήταν κλειστές και η υπηρεσία δεν λειτουργούσε.
Το συμβάν συνέβη γρήγορα, όμως η ιστορία μέχρι την αναστολή λειτουργίας του ΚΕΠ έχει καιρό.

Μιλώντας στην στήλη μας ο Δήμαρχος Βασιλικής κ. Ζιάκας μας εξήγησε ότι το ΚΕΠ έκλεισε γιατί δεν υπάρχουν υπάλληλοι να το λειτουργήσουν.
Αυτό συνέβη γιατί η σύμβαση των δυο υπαλλήλων που εργαζόταν στο ΚΕΠ για 4 χρόνια έχει λήξει.
Στην τελευταία προκήρυξη για μονιμότητα που προκηρύχθηκε, οι δυο υπάλληλοι δεν μονιμοποιούνται.
Αντί αυτού για το ΚΕΠ Βασιλικής διορίστηκαν 2 νέοι υπάλληλοι που όμως ακόμη δεν τοποθετήθηκαν.
Εν τω μεταξύ βάση λεγομένων του κ. Ζιάκα από το Υπουργείο Εσωτερικών εστάλη διάταξη στην Περιφέρεια που παρατείνει τις συμβάσεις των νυν εργαζομένων έως 4 μήνες και μέχρι την στιγμή που θα τελειώσει η διαδικασία τοποθέτησης των μόνιμων υπαλλήλων που διορίζονται στο ΚΕΠ.
Όμως για λόγους αδιευκρίνιστους, κατά τον Δήμαρχο, αυτό το έγγραφο δεν έφτασε ποτέ στον Δήμο με ευθύνη της Περιφερειακής Διοίκησης και δη της Διευθύντριας κ. Ξάκη.
Μάλιστα ο Δήμαρχος δεν έκρυψε και τις έντονες (2-3) λογομαχίες που είχε με την κ. Ξάκη.
Αφήνοντας λοιπόν αρκετές αιχμές προς την Περιφερειακή Διοίκηση ο κ. Ζιάκας απέστειλε και επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέροντας τα εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΕΠ του Δήμου Βασιλικής Νομού Τρικάλων δεν λειτουργεί και παραμένει κλειστό από τις 17-9-2007 για τους παρακάτω λόγους.
1. Η σύμβαση των υπαλλήλων έχει λήξει στις 13-9-2007 και δεν έχει ανανεωθεί διότι εστάλη από την Περιφερειακή Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων για ανανέωση μέχρι ότου πληρωθούν οι θέσεις με μόνιμο προσωπικό.
2. Η πλήρωση των θέσεων με μόνιμο προσωπικό θα καθυστερήσει σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΕΣΔΑ για αναστολή προσλήψεων ενός μηνός μετά τις εκλογές.
Κατόπιν τούτου λυπούμαστε για την εξέλιξη αυτή.
Δυστυχώς, συνεχίζει ο Δήμαρχος στην επιστολή του, η μη αποστολή της σύμβασης από την Περιφερειακή Διοίκηση δείχνει την διάθεση για εξυπηρέτηση των Δημοτών μας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Διευθύντρια της Περιφερειακής Διοίκησης κ. Ξάκη μας ενημέρωσε ότι η αποδοχή της σύμβασης όταν εστάλη από τον Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκούπα χρειάζονταν διευκρινήσεις».
Απάντηση της κ. Ξάκη
Η Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων κ. Ξάκη επιρρίπτει όλη την ευθύνη για την μη λειτουργία του ΚΕΠ στον Δήμαρχο.
Καταλογίζει στον Δήμαρχο την αναίτιο καθυστέρηση στο να υπογράψει τις συμβάσεις των δυο μόνιμων υπαλλήλων ώστε αυτήν την ώρα να εργάζονται στο ΚΕΠ.
Κάτι που όπως τονίζει έγινε σε πολλά ΚΕΠ της χώρας.
Καλεί τον Δήμαρχο Βασιλικής να συμμορφωθεί ως προς τα νόμιμα γιατί οι πράξεις του ίσως θεωρηθούν παράβαση καθήκοντος.
Προφανής η κόντρα μεταξύ κ.κ. Ζιάκα και Ξάκη, αυτό όμως που αυτή την στιγμή πρωτεύει είναι να βρεθεί άμεση λύση ώστε να επαναλειτουργήσει το ΚΕΠ και να εξυπηρετούνται οι δημότες.

Η ΕΡΕΥΝΑ 19 Σεπτεμβρίου 2007, αρ. φύλλου 14717,   σελίδα 15  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.