Ανάβαση στον Ίταμο – Δραστηριότητα του τμήματος ορειβασίας της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας

Πιστεύοντας α) ότι η συνεχής, ποικίλη, και ποιοτική δραστηριότητα του συλλόγου μας

0 276

Πιστεύοντας α) ότι η συνεχής, ποικίλη, και ποιοτική δραστηριότητα του συλλόγου μας αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην οποιαδήποτε καλόβουλη ή κακόβουλη κριτική προς αυτόν, β) ότι προέχει η ασφάλεια των συμμετεχόντων και θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψη η πρόγνωση του καιρού για την αποφυγή καταιγίδων σε μεγάλα υψόμετρα και γ) ότι όπου υπάρχουν μνημεία πολιτισμού στον ορεινό όγκο καλό θα είναι να συνδιάζεται η ανάβαση με επίσκεψη σ’ αυτά, έτσι

Την Κυριακή 20-5-2018 πραγματοποιήθηκε από 10 μέλη και φίλους της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας ορεινή πεζοπορία-ανάβαση στην κορυφή 1008 μ. του Ίταμου, με επίσκεψη στο αρχαίο κάστρο Αθήναιον ,που βρίσκεται εκεί. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού της διαδρομής ήταν η διασταύρωση πριν το χωριό Πορτή Μουζακίου. Υψομετρική διαφορά 350 μέτρα και ώρες πορείας 4 περίπου.

Το Αθήναιον, σημαντικό ελληνιστικό κάστρο – παρατηρητήριο των αρχαίων Αθαμάνων ,δέσποζε στις γύρω ορεινές περιοχές και διαβάσεις της Πίνδου μεταξύ 4ου και 1ου αιώνα π .Χ. Υπάρχουν ακόμη τείχη από πελεκητούς ογκόλιθους ύψους περίπου 2,5 μέτρων. Εκτός από αυτό, είδαμε το βυζαντινό τείχος κάστρου σε άλλο σημείο του βουνού και την πίστα αιωροπτερισμού, που χρησιμοποιήσαμε σαν χώρο ανάπαυσης.

Για την Ο.Λ.Κ.

Σιάχος Αχιλλέας – Νάτση Ευφροσύνη

P5200538P5200558P5200566P5200594P5200596

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.