Ανασχηματισμός – Το νέο υπουργικό σχήμα

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει να φτιάξει ένα πολυπληθές υπουργικό σχήμα, κόντρα στη δημοφιλή θεωρία του “μικρού και ευέλικτου” που πάντα υποτίθεται ότι αποτελούσε ζητούμενο για τους πρωθυπουργούς χωρίς ποτέ να το επιτυγχάνουν.

0 169

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει να φτιάξει ένα πολυπληθές υπουργικό σχήμα, κόντρα στη δημοφιλή θεωρία του “μικρού και ευέλικτου” που πάντα υποτίθεται ότι αποτελούσε ζητούμενο για τους πρωθυπουργούς χωρίς ποτέ να το επιτυγχάνουν.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει να φτιάξει ένα πολυπληθές υπουργικό σχήμα, κόντρα στη δημοφιλή θεωρία του “μικρού και ευέλικτου” που πάντα υποτίθεται ότι αποτελούσε ζητούμενο για τους πρωθυπουργούς χωρίς ποτέ να το επιτυγχάνουν.  Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου είναι φανερό ότι σχετίζεται με την ανάγκη του να ενεργοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη της πολιτικής του μνημονίου, η οποία συναντά αυξανόμενες κοινωνικές αντιδράσεις.

Γνωρίζοντας ότι με το ξεκίνημα των σκληρών μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνήσει με την τρόικα θα βρεθεί αντιμέτωπος με το βαθύ ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός θέλει συμμάχους όπως ο Παπουτσής, ο Σκανδαλίδης, ο Χυτήρης, η Φώφη Γεννηματά ακόμη και η Μιλένα Αποστολάκη που εκλέγεται ψηλά στη λαϊκή Β’ Αθηνών.

Το νέο πολυπληθές υπουργικό σχήμα

Συστήνεται υπουργείο Προεδρίας υπό τον Γιάννη Ραγκούση, με βασικό στόχο τον συντονισμό της κυβέρνησης και
Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ελλάδα και την Ανάπτυξη ο Σωκράτης Ξυνίδης

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος μετακινείται στο υπουργείο Υγείας, που αναδιαρθρώνεται σε Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού.

Σε κυβερνητικό πόστο επιστρέφει ο Κώστας Σκανδαλίδης, στη θέση της Κατερίνας Μπατζελή στο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και η επιστροφή και του Χρήστου Παπουτσή, στο υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης αναλαμβάνει υφυπουργός Πολιτισμού και η Μιλένα Αποστολάκη υφυπουργός στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Δρούτσας αναβαθμίζεται σε υπουργό Εξωτερικών, ενώ αναπληρώτρια ΥΠΕΞ με αρμοδιότητες τις ευρωπαϊκές υποθέσεις  η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ένα νέο υπουργείο είναι εκείνο των Θαλασσίων Μεταφορών και Νήσων όπου εκεί θα αναλάβει επικεφαλής ο κ. Διαμαντίδης με υφυπουργό την κα Ελπίδα Τσουρή.

Η κ Λούκα Κατσέλη, αναλαμβάνει το υπ. Εργασίας.

Αμετακίνητοι παραμένουν οι κ.κ. Πάγκαλος, Παμπούκης, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Ρέππας, Γερουλάνος και Μπιρμπίλη.

Ο Γ. Παπανδρέου πέρασε σχεδόν όλη την ημέρα στο γραφείο του στη Βουλή μαζί με πολύ στενούς του συνεργάτες. Μεταξύ άλλων, στο γραφείο του πρωθυπουργού βρίσκονταν κατά διαστήματα οι Νίκος Αθανασάκης, Χάρης Παμπούκης, Γιώργος Πεταλωτής, Ρεγγίνα Βάρτζελη, ενώ πέρασε και ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.