Αναστέλλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα η Eldorado Gold

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε, νωρίς το πρωί της Δευτέρας (11.09.2017)

0 110

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε, νωρίς το πρωί της Δευτέρας (11.09.2017)

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε, νωρίς το πρωί της Δευτέρας (11.09.2017) η απόφαση της Eldorado Gold να ανακοινώσει ότι αναστέλλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

Η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της να τροποποιήσει τα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα.

Δεν παραλείπει να επιτεθεί στην κυβέρνηση και ειδικά στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Κάνει λόγο για επανειλημμένες προσπάθειες για εποικοδομητική συνεργασία αλλά για καθυστέρηση στην έκδοση αδειών ρουτίνας.

Η αναστολή αφορά τις επενδύσεις στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα.

Οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τεθούν τα μεταλλεία Σκουριών, Ολυμπιάδας και Στρατωνίου σε καθεστώς συντήρησης θα ξεκινήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα, όπως τονίζεται, με την ελληνική νομοθεσία.

«Oι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση επηρέασαν αρνητικά τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος των έργων της Eldorado και τελικά εμπόδισαν την ικανότητα της εταιρείας να προωθήσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη και τη λειτουργία αυτών των μεταλλευτικών έργων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να εργαστεί στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων με την Ελληνικός Χρυσός, να εκδώσει έγκαιρα τις άδειες και να στηρίξει την επένδυση, τότε η Eldorado θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τα επενδυτικά της σχέδια στη χώρα», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της εταιρίας.

newsit.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.