Αναρρίχηση – Κάλυμνο αντί για Καλαμπάκα και Μετέωρα;

Στην Κάλυμνο πραγματοποιήθηκε από 18 έως 22 Μαΐου το ετήσιο φεστιβάλ αναρρίχησης, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία και με 350 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Τι κοινό όμως μπορεί να έχουν τα Μετέωρα με την Κάλυμνο; Κανένα.

0 189

Στην Κάλυμνο πραγματοποιήθηκε από 18 έως 22 Μαΐου το ετήσιο φεστιβάλ αναρρίχησης, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία και με 350 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Τι κοινό όμως μπορεί να έχουν τα Μετέωρα με την Κάλυμνο; Κανένα.

Στην Κάλυμνο πραγματοποιήθηκε από 18 έως 22 Μαΐου το ετήσιο φεστιβάλ αναρρίχησης, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία και με 350 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Τι κοινό όμως μπορεί να έχουν τα Μετέωρα με την Κάλυμνο; Κανένα. Τους Καλυμνιώτες  τους χαρακτηρίζει η εξυπνάδα αφού προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτά που τους έδωσε η φύση. Τους βράχους, που πλέον χιλιάδες αναρριχητές περνούν από το νησί και ο εναλλακτικός τουρισμός δίνει ζωή στον τόπο τους όλο τον χρόνο. Εμείς στην Καλαμπάκα, δυστυχώς δεν μπορέσαμε τόσα χρόνια να στηρίξουμε την αναρρίχηση η οποία θα μπορούσε να δίνει έσοδα και μαζί με τον θρησκευτικό τουρισμό να διατηρούσαμε και τον Εναλλακτικό αφού κατά καιρούς γίνεται η γνωστή κουβέντα για αξιοποίηση της περιοχής, κτλ.

Πράγματα γνωστά και χιλιοειπωμένα για όλους μας, ( της Καλαμπάκας ).

Για να δούμε ως έχει αναδημοσίευση σχετικά με το ρεπορτάζ για το φεστιβάλ στην Κάλυμνο από την ιστοσελίδα zougla.gr και τα σχόλια δικά σας….

Ολοκληρώθηκε χτες (18-22 Μαΐου) το ετήσιο φεστιβάλ αναρρίχησης στην Κάλυμνο, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη.

Ο κ. Νικητιάδης ευχαρίστησε τους 350 συμμετέχοντες αθλητές της αναρρίχησης, που ταξίδεψαν από δέκα χώρες στην Κάλυμνο, για την προτίμησή τους στην Ελλάδα και ειδικότερα στο νησί και εξήγησε τη στρατηγική της κυβέρνησης για να αναδείξει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο αναρριχητικός τουρισμός.

Με την τελετή ολοκλήρωσης του τετραήμερου φεστιβάλ αναρρίχησης στην Κάλυμνο, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης δήλωσε, ότι «υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται, ώστε να αποκτήσουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη διασφαλίζοντας παραλλήλως την ορθολογική λειτουργία των αναρριχητικών πεδίων με τη θεσμοθέτηση κανόνων και μέτρων».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.