Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Μαρίας Τσουρβάκα με τον Σωτήρη Παπαχρήστο

0 957

Φίλες, φίλοι Είμαι η Μαρία Τσουρβάκα. Με καταγωγή και διαμονή το Καστράκι ως συνταξιούχος πλέον.

Μητέρα δύο παιδιών και πανευτυχής γιαγιά ενός εγγονιού.

Σπούδασα και εργάστηκα στην Αμερική.

Είμαι εκπαιδευτικός με ειδίκευση τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Έχω πιστοποιημένη εκπαίδευση στην διδασκαλία γλώσσας σε ανήλικους μετανάστες.

Διετέλεσα στέλεχος στο Γραφείο Μετανάστευσης ενώ συμμετείχα ενεργά στις υπηρεσίες καταγραφής και προσπάθειας στήριξης ευάλωτων πολιτών.

 

Η θάλασσα, η πολιτική και η κοινωνική αλληλεγγύη απορροφούν τον χρόνο μου.

Από αυτό το τρίπολο αντλώ διαύγεια και πνευματική υγεία, ενημέρωση ως ενεργή πολίτης και την ικανοποίηση της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

 

Όταν γύρισα πλέον μόνιμα στον τόπο καταγωγής μου, αφενός με λύπησε κι αφετέρου με εκνεύρισε η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Αλληλοεξυπηρετούμενες κλίκες που συνδέονται οικονομικά ή πολιτικά. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ οργανωμένα και ουσιαστικά με τα “κοινά”.

 

Έτσι οι κύριες προτεραιότητες μου είναι:

H Τοπική Αυτοδιοίκηση για όλους. Όλοι οι δημότες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις αλλά και τα ίδια δικαιώματα. Η δημοτική αρχή πρέπει να σέβεται, να αφουγκράζεται και να προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους ανεξαρτήτως κόμματος, οικονομικής επιφάνειας και οικογενειακών σχέσεων.

Βιώσιμη κινητικότητα. Εχθρική πόλη προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πεζοδρομήσεις και ράμπες ΑΜΕΑ θεωρούνται απαραίτητα.

Πάρκο αναψυχής. Καθαρό, φωτισμένο, με παιχνιδότοπο και αυτόνομα όργανα άθλησης. Προς χρήση μικρών και μεγάλων.

Κολυμβητήριο. Μία επένδυση για τα παιδιά μας.

Ορεινές κοινότητες. Οι υποδομές στην ύδρευση, στην εσωτερική οδοποιία και στον φωτισμό είναι αυτονόητες. Η δυνατότητα εύκολης πρόσβασης αυτών των δημοτών στις υπηρεσίες αλλά και στις κοινωνικές και επιμορφωτικές δομές του κέντρου, είναι απαραίτητη για μία ομόρροπη ανάπτυξη του Δήμου.

 

Επιλέγω τους “Ανοιχτούς Ορίζοντες” του Σωτήρη Παπαχρήστου για την εμπειρία και την τεχνογνωσία, την αντίσταση στα “διαπλεκόμενα” και κυρίως την πραγματική τους πρόθεση και διάθεση να πάνε τον τόπο μας, τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.