Ανακοίνωση του Συλλόγου Αδελφοποιημένων Πόλεων Καλαμπάκας για την διήμερη εκδρομή

0 1.960

2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕΛΕΝΙΚΟ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΣΤΡΟΥΜΙΤΣΑ – ΛΙΜΝΗ ΔΟΪΡΑΝΗΣ (4 και 5 Ιουνίου)

1η ημέρα: Συνάντηση στις 05:45 το πρωί της Κυριακής 04/06 στο σταθμό του ΟΣΕ για επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση στις 06:00 για την διήμερη εκδρομή μας.

Πρώτη στάση μετά από δύο ώρες περίπου στα Olympus Plaza στον Κορινό για πρωινό καφέ και ξεκούραση. Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για να επισκεφτούμε το πεδινό χωριό Λιθότοπος  το οποίο βρίσκεται στις νότιες όχθες της λίμνης Κερκίνης στα βόρεια του κάμπου των Σερρών όπου θα κάνουμε μια στάση για να απολαύσουμε το τοπίο.

Επιβιβαζόμαστε ξανά στο λεωφορείο και αναχωρούμε για τα σύνορα του Προμαχώνα όπου μετά τον καθιερωμένο έλεγχο των διαβατηρίων και αν υπάρχει χρόνος, θα κάνουμε 20λεπτη στάση στα DUTY FREE για ψώνια (αρώματα, τσιγάρα, ποτά κ.α).

Περνώντας τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα, παίρνουμε τον δρόμο που  οδηγεί στο γραφικό χωριό Μελένικο, Melnik για τους Βούλγαρους, τo οποίο εντυπωσιάζει για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του αλλά και για τις ψηλές αμμώδεις ασβεστολιθικές «πυραμίδες» που το περιβάλλουν. Είναι κτισμένο σε μια απόμακρη βαθύσκιωτη χαράδρα και δεν είναι τυχαίο πως την εποχή του Βυζαντίου στέλνονταν εκεί εξορία οι ανεπιθύμητοι πρίγκιπες και ευγενείς του παλατιού. Έως και σήμερα φημίζεται για το εκλεκτό κόκκινο κρασί που παράγεται από τους εύφορους αμπελώνες της περιοχής. Στα υπόγεια των επιβλητικών αρχοντικών, και σκαμμένα μέσα στον ασβεστολιθικό βράχο, εκτείνονται τα δαιδαλώδη κελάρια που έως τις μέρες μας «ωριμάζει» και διατηρείται το ξακουστό κρασί. Ολόκληρο το Μελένικο είναι ένα ανοιχτό μουσείο· περιδιαβαίνοντας τα στενά σοκάκια με τα πέτρινα καλντερίμια, θα έχετε την αίσθηση πως ταξιδεύετε πίσω στο χρόνο. Τα διατηρημένα ελληνικά αρχοντικά των αρχών του 20ου αιώνα, από πέτρα και ξύλο με τα χαρακτηριστικά χαγιάτια τους, έχουν μετατραπεί σε μικρούς ξενώνες και ζεστές ταβέρνες. Ελεύθερος χρόνος για ξενάγηση και περιήγηση.

Επιβίβαση στο λεωφορείο για να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας το Σαντάνσκι. Κτισμένο στους πρόποδες του Πιρίν, και η πλέον «ηλιόλουστη» πόλη της Βουλγαρίας, το φημισμένο Σαντάνσκι αποτελεί διαχρονικά δημοφιλή προορισμό τόσο για τα ιαματικά νερά και τα πολυτελή spa που λειτουργούν εκεί, όσο και για την αγορά του και την τοπική γαστρονομία. Το Σαντάνσκι διασχίζει ο ποταμός Σαντάνσκα Μπίστριτσα, παραπόταμος του Στρυμόνα, που χωρίζει την πόλη στα δύο και στις πάνω όχθες του εκτείνεται το γραφικό καταπράσινο πάρκο «Σβετί Βράτς», για το οποίο είναι ιδιαίτερα περήφανοι οι ντόπιοι. Δύο κρεμαστές γέφυρες, σαν από παραμύθι, ενώνουν τις δύο όχθες του ποταμού, ενώ βορειότερα η τεχνητή λίμνη – με τις πάπιες και τους κύκνους – αποτελεί αγαπημένο σημείο ντόπιων και επισκεπτών που διασκεδάζουν με πολύχρωμα «ποδήλατα» μέσα στα νερά της. Αφού φτάσουμε στο ξενοδοχείο Spa Hotel Spartak (4*) και τακτοποιηθούμε, μας μένει ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη και διασκέδαση. Έπειτα, διανυκτερεύουμε.

2η ημέρα: Το πρωί της Δευτέρας 05/06, παίρνουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο και επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο ώστε μέχρι τις 09:30 να έχουμε αναχωρήσει. Επόμενος προορισμός μετά το Σαντάνσκι είναι η Στρούμιτσα ή Στρώμνιτσα. Στο δρόμο θα πραγματοποιήσουμε και στάση ανάπαυσης. Η Στρώμνιτσα είναι η μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Βόρειας Μακεδονίας. Κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν Αστραίον και επί ρωμαικής εποχής Τιβεριούπολις. Τη διαρρέει ο ποταμός Στρωμνιτσιώτης (σήμερα Στρούμιτσα), παραπόταμος του Στρυμώνα. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση.

Επιβίβαση στο λεωφορείο και εφόσον μας το επιτρέπει ο χρόνος θα επισκεφτούμε την Λίμνη Δοϊράνη. Η Λίμνη Δοϊράνη είναι διασυνοριακή, ιχθυοτρόφος λίμνη και σπουδαίος υγροβιότοπος στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία. Το όνομά της προέρχεται πιθανώς, από τους αρχαίους Δόβηρες, που ήταν Παιονικό φύλο, εγκατεστημένο στην περιοχή. Αποτελεί κατάλοιπο της αρχαίας λίμνης Παιονίας που καταλάμβανε πολύ μεγαλύτερη έκταση. Ελεύθερος χρόνος.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας όπου με ολιγόλεπτη στάση στον Κορινό, θα φτάσουμε στην πόλη μας αργά το βράδυ.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι εικονικό και γίνονται αλλαγές ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο που έχουμε ή άλλων εξωτερικών παραγόντων και κατόπιν συνεννοήσεις με τον υπεύθυνο της εκδρομής. 

Συμβουλές και υπενθυμίσεις για ένα άνετο και ευχάριστο ταξίδι:

    • Όσοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή συστηματικά θα ήταν καλό να φροντίσουν να έχουν μαζί τους την απαραίτητη ποσότητα για όλη τη διάρκεια της εκδρομής
    • Φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας 1 μπουκάλι νερό και κάποιο είδος τροφής για περιπτώσεις ανάγκης
    • Ενεργοποιούμε την λειτουργία Περιαγωγής στα κινητά τηλέφωνα (Smartphone) ώστε να μιλάμε ελεύθερα
  • Ταυτότητα ή Διαβατήριο
  • Τραπεζικές κάρτες με τη σήμανση Visa ή MasterCard γίνονται δεκτές διεθνώς
  • Οι ενδεικτικές ισοτιμίες των νομισμάτων είναι ως εξής: 1€ = 1,95 Λέβα 

1€ = 61 Δηνάρια

Για οποιαδήποτε διευκρίνυση σχετικά με το πρόγραμμα της εκδρομής καλέστε στα τηλέφωνα 6981905371 και 6981964898

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr