Ανακοίνωση των μαθητικών κοινοτήτων του Δ. Τρικκαίων, για την επίσκεψη Μιχαλολιάκου στα Τρίκαλα

Ως μαθητές δηλώνουμε ευθέως την αντίθεσή μας στην προαναφερόμενη επίσκεψη.

0 279

Ως μαθητές δηλώνουμε ευθέως την αντίθεσή μας στην προαναφερόμενη επίσκεψη.

Ως μαθητές δηλώνουμε ευθέως την αντίθεσή μας στην προαναφερόμενη επίσκεψη.

Εξάλλου συνιστά προσβολή και ντροπή για την πόλη μας ένα τέτοιο γεγονός.

Μια πόλη που έδωσε μαθήματα αλληλεγγύης στεκόμενη από την πρώτη στιγμή αρωγός στην οδύσσεια των προσφύγων και των μεταναστών ,στα δημοκρατικά Τρίκαλα των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, των αγροτικών εξεγέρσεων (όπως αυτήν του 1925) και των 5 απαγχονισμένων από τους ναζί ΕΠΟΝιτων( Στεργιόπουλο Κωνσταντίνο, Μπριάζη Ιωάννη, Σύρμπα Κώστα, Τσανάκα Απόστολο, και Γατσά Στέργιο ) Αποτελεί λοιπόν ευθεία πρόκληση η έλευση του επικεφαλής αυτής της εγκληματικής οργάνωσης στην πόλη μας.

Δεν δεχόμαστε να σπείρουν το δηλητήριο του ναζισμού!! Δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία του σύγχρονου «φύρερ» των ταγμάτων εφόδου, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, των πογκρόμ σε ανυπεράσπιστους μετανάστες στην αλληλέγγυα και ανοιχτή πόλη μας.

Άλλωστε, σε λίγες μέρες θα έχουμε την 44η επέτειο των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έδωσαν τη ζωή τους για την δημοκρατία και η παρουσία του αμαυρώνει την μνήμη τους. Γι αυτό, ως μαθητές κι άτομα με δημοκρατική συνείδηση καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να εναντιωθούν στο μίσος της εγκληματικής ναζιστικής «ιδεολογίας» και να έρθουν στην προγραμματισμένη πορεία το Σάββατο 11/11 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 5μ.μ..

Τέλος ας μην ξεχνάμε πως ο ναζισμός γεννιέται και θεριεύει μέσα σε κλίμα αδιαφορίας και απάθειας. Γι αυτό, πρέπει όλοι να λάβουμε τα μέτρα μας και να αντισταθούμε σθεναρά στην εξάπλωσή του.

Εξάλλου, το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στον καθένα που παλεύει για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό και φασισμό.

• Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!!!!

• Ξεριζώνουμε τον ναζισμό από την πόλη μας!!!!!

• ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν τα 15μελή : • του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων • του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων • Του 3ου ΓΕΛ Τρικάλων • Του 4ου ΓΕΛ Τρικάλων • Του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων • Του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.