Ανακοίνωση Ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής

0 329

Οι έξι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά χαιρετίζουν και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Εφετείου της Αθήνας που καταδικάζει το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και για δράση εγκληματικής οργάνωσης, που προκάλεσε δολοφονίες, βιαιοπραγίες.

Πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης, το Δικαστήριο έκρινε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, και άλλους 6 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης. Είναι η ίδια εγκληματική οργάνωση που σύμφωνα με την απόφαση έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προσβλέπουν σε ανάλογη επιμέτρηση των ποινών σε βάρος των μελών του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και κυρίως στην μη αναγνώριση ανασταλτικού αποτελέσματος στις ποινές που θα τους επιβληθούν και στην υλοποίηση του αιτήματος χιλιάδων πολιτών που ήταν και σήμερα έξω από το Εφετείο και ζητούσαν να πάνε «οι ναζί στην φυλακή».

Όπως γίνεται σαφές από την απόφαση, καταδικασμένος ως «συμμετέχων στην διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης είναι και ο Ευρωβουλευτής εκλεγμένος με την Χρυσή Αυγή το 2019 Γιάννης Λαγός, σε βάρος του οποίου μπορούν να ληφθούν μέτρα, ενώ πολιτικό ζήτημα προκύπτει και για την απομόνωση του δεύτερου Ευρωβουλευτή, που επίσης είχε εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή, Θανάση Κωνσταντίνου, καθώς με δικαστική απόφαση πλέον το μόρφωμα, που κάποτε είχε εισέλθει και στην Ελληνική Βουλή, επιβεβαιώνεται ότι έδρασε ως εγκληματική οργάνωση που έδινε εντολές για δολοφονίες, βιαιοπραγίες κλπ.

Είμαστε βέβαιοι ότι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα φανεί αντάξιο της ιστορικής απόφασης καταδίκης του ναζισμού, συγκροτώντας ένα ευρύ αντιφασιστικό μέτωπο” τονίζουν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.