Ανακοίνωση αγρυπνίας επί της εορτής της σταυροπροσκυνήσεως

0 523

Από τον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας ανακοινώνεται ότι, την προσεχή Πέμπτη 24 Μαρτίου και ώρα 9 μ.μ. έως τις 12.45 περίπου μετά τα μεσάνυκτα, θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία επί τη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εκ του Ιερού Ναού

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Ε Ο Ρ Τ Η Σ         Σ Τ Α Υ Ρ Ο Π Ρ Ο Σ Κ Υ Ν Η Σ Ε Ω Σ

Με την ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως, θα μεταφερθεί στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας, κατά το ειωθός, η σεβάσμια ιερά εικόνα της Σταυρώσεως του Χριστού, η οποία φυλάσσεται για λόγους ασφαλείας στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Αγίων Μετεώρων, προς ευλογίαν και αγιασμόν των πιστών.

Η υποδοχή της σεβασμίας ιεράς εικόνος και οι ιερές ακολουθίες, θα τελεσθούν σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

Το Σάββατο 26 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ. η υποδοχή υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, της σεβασμίας ιεράς εικόνος στο προαύλιο του Ιερού Ναού, και αμέσως μετά θα ψαλλεί ο εσπερινός της εορτής.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου και από ώρα 7:30 π.μ. θα ψαλλεί ο Όρθρος, η ύψωση του Τιμίου Σταυρού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Το απόγευμα και ώρα 6:30 μ.μ. θα ψαλλεί ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός. Αμέσως μετά το τέλος του εσπερινού η ιερά εικόνα θα επιστραφεί στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.

Σε όλες τις λατρευτικές συνάξεις θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος

Εκ του Ιερού Ναού

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr