Ανακαινισμένο είναι και πάλι κοντά μας το Παραδοσιακό Καφενείο “Μήκας” της Καλαμπάκας

Κοντά μας και πάλι, ανανεωμένο διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα του είναι το καφενείο “Μήκας” στην Ευθ. Βλαχάβα της πόλης μας.

0 301

Κοντά μας και πάλι, ανανεωμένο διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα του είναι το καφενείο “Μήκας” στην Ευθ. Βλαχάβα της πόλης μας.

Κοντά μας και πάλι, ανανεωμένο διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα του είναι το καφενείο “Μήκας” στην Ευθ. Βλαχάβα της πόλης μας.

mhkas  IMG 2052

Όταν ξεκίνησε ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου καφενείου, ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός χώρου συνάντησης και συνύπαρξης ανθρώπων με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Ενός παραδοσιακού καφενείου που θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τις κουλτούρες. Η ιδέα ήταν ένας παραδοσιακός χώρος ζεστός και όχι απόμακρος, που θα σε καλούσε με την διαφορετικότητα του να μπεις έστω και από περιέργεια. Το αποτέλεσμα είναι μπαίνοντας να βρίσκει ο καθένας την γωνιά που του ταιριάζει όπως και την ενασχόληση που τον ευχαριστεί.

mhkas  IMG 1952

Η αρχιτέκτων Μαρία Δαμασκηνού προσπάθησε κρατώντας τα βασικά στοιχεία που αποτελούν την ταυτότητα του παλιού παραδοσιακού καφενείου, να φτιάξει ένα μαγαζί της σημερινής εποχής. Κόκκινες και πράσινες πινελιές στις καρέκλες ,τα τραπέζια, τους τοίχους αλλά και τα ταβάνια παραπέμπουν στα παλιά χρώματα που χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν στα καφενεία, ενώ ο μεγάλος παλιός καθρέπτης τοποθετημένος πάνω στον τοίχο, μεγαλώνει τον χώρο. Τον καθρέπτη πλαισιώνουν παλιές φωτογραφίες, που διηγούνται την ιστορία της παλιάς Καλαμπάκας αλλά και την παλιά καλή διασκέδαση, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει ζωντανές μνήμες, εικόνες αλλά και παραδόσεις.

Εκμεταλλευόμενη την θέση του κτιρίου (οδός Εθ. Βλαχάβα, παλιά συνοικία της Καλαμπάκας), με έντονο στοιχείο τις μεγάλες τζαμαρίες, το άπλετο φως, την υπέροχη θέα στους βράχους των μετεώρων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα υλικά ντύνοντας την όψη με τούβλο και τις τζαμαρίες με γυμνό σίδερο ένα υλικό που προσδίδει στερεότητα και δύναμη. Την όψη έρχεται να στέψει ένα παραδοσιακό στέγαστρο, στοιχείο αναπόσπαστο των παλαιών εμπορικών καταστημάτων της πόλης μας.

mhkas  IMG 2064

Η όλη επέμβαση κρίνεται σαν μια τολμηρή προσπάθεια της μηχανικού αλλά και των ιδιοκτήτων φυσικά, που αποφάσισαν την δημιουργία ενός τόσο καλού και ξεχωριστού παραδοσιακού καφενείου που το διακρίνει η ποιότητα, το χιούμορ και η οικογενειακή και φιλική ατμόσφαιρα σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο!.

mhkas  IMG 2005

Στο παραδοσιακό καφενείο “Μήκας” μπορείτε να απολαύσετε το καφεδάκι σας, το ντόπιο κρασί αλλά και το αγνό τσίπουρο που συνοδεύεται από ποικιλία μεζέδων τους οποίους μπορείτε να απολαύσετε κάθε ώρα της ημέρας.

Να ευχηθούμε καλές δουλειές στον κ. Μήκα και μια επίσκεψη στον ανανεωμένο χώρο θα σας πείσει για να γίνει το στέκι σας για τις “τσιπουροκατανύξεις” του χειμώνα με τους εκλεκτούς σπιτικούς μεζέδες.

mhkas  IMG 2014

Επάνω το ανακαινισμένο καφενείο του κ. Μήκα το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ( όπως πάντα δηλαδή ) και κάτω μια παλιά εικόνα του καταστήματος.

mhkas DSC06600

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.