Αναφορά στον Καλαμπακιώτη συγγραφέα Θεοδόση Στάλια κάνει η σημερινή «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»

Αναφορά στον Καλαμπακιώτη συγγραφέα Θεοδόση Στάλια κάνει σήμερα η εφημερίδα “ΗΜΕΡΗΣΙΑ”  στη στήση της “Βιβλίο”.

0 93

Αναφορά στον Καλαμπακιώτη συγγραφέα Θεοδόση Στάλια κάνει σήμερα η εφημερίδα “ΗΜΕΡΗΣΙΑ”  στη στήση της “Βιβλίο”.

Αναφορά στον Καλαμπακιώτη συγγραφέα Θεοδόση Στάλια κάνει σήμερα η εφημερίδα “ΗΜΕΡΗΣΙΑ”  στη στήση της “Βιβλίο”.

Η αναφορά γίνεται για τον Καραγκιόζη και την πορεία του μέσα στην ιστορία, καθώς και για τον συμπολίτη μας, που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τον λαϊκό αυτό ήρωα, αλλά και στους μεγαλύτερους να θυμηθούν κάτι από τα παιδικά τους χρόνια.

Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

0 λαϊκός ήρωας περιπαίζει το σύστημα και δίνει λύσεις

Η επικαιρότητα υπήρξε πάντοτε καθοριστική στις ιστορίες με ήρωα τον θρυλικό Καραγκιόζη.

Αλλωστε, εάν ο Καραγκιόζης δεν αντιλαμβάνεται το πνεύμα της εποχής και δεν παρακολουθεί τα γεγονότα για να τα σχολιάσει και να τα καυτηριάσει, δεν κάνει σωστά τη δουλεία του και δεν έχει νόημα ύπαρξης. Αυτή η ικανότητα προσαρμογής είναι και το βασικό στοιχείο της ζωντανής παράδοσης του Καραγκιόζη που εξακολουθεί να συγκινεί και να διασκεδάζει. Ο Καραγκιόζης και η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα είναι το αντικείμενο των νέων τευχών από τις εκδόσεις «Λεωπαλαίοντες». Ο ήρωας του θεάτρου Σκιών, κι όχι μόνο, έρχεται να ταράξει τα νερά στο σύγχρονο περιβάλλον. Ο Καραγκιόζης στις ιστορίες αυτές περιπαίζει το πολιτικό σύστημα και δίνει λύσεις. Οικονομικά σκάνδαλα, πολιτική κατάσταση, η οικονομική κρίση που συνεχίζει να ταλαιπωρεί την Ελλάδα και οι σχέσεις της χώρας με την Ευρώπη περνούν από την κοφτερή ματιά του Καραγκιόζη και προκαλούν γέλιο. Μέσα από τα τεύχη αυτά δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τον λαϊκό αυτό ήρωα, αλλά και στους μεγαλύτερους να θυμηθούν κάτι από τα παιδικά τους χρόνια.

Συγγραφέας των ιστοριών με τη δηκτική του πένα είναι ο Θεοδόσης Στάλιας, ο οποίος ξεκίνησε να γράφει ερασιτεχνικά αλλά το πηγαίο ταλέντο και χιούμορ του έδωσε νέα πνοή σε λαϊκούς ήρωες.

Μέσα σ’ όλα αυτά να ευχηθούμε τα καλύτερα στον συγγραφέα μας κ. Θεοδόση Στάλια, ο οποίος σήμερα παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του κα Σούλα Νταμπαλή. Βιόν Ανθόσπαρτον….!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.