Αμοιβή 10% στα καρφιά φοροφυγάδων

Σύμφωνα με την “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα υπογράψει εντός των ημερών υπουργική απόφαση, που θα προβλέπει αποζημίωση σε όσους βοηθήσουν τις ελεγκτικές υπηρεσίες, δίνοντας πληροφορίες για φαινόμενα φοροδιαφυγής.

0 187

Σύμφωνα με την “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα υπογράψει εντός των ημερών υπουργική απόφαση, που θα προβλέπει αποζημίωση σε όσους βοηθήσουν τις ελεγκτικές υπηρεσίες, δίνοντας πληροφορίες για φαινόμενα φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με την “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα υπογράψει εντός των ημερών υπουργική απόφαση, που θα προβλέπει αποζημίωση σε όσους βοηθήσουν τις ελεγκτικές υπηρεσίες, δίνοντας πληροφορίες για φαινόμενα φοροδιαφυγής.

Η αμοιβή του πληροφοριοδότη θα εξαρτάται από το ποσό που θα εισπράττει το κράτος, μετά την αποκάλυψη της παράβασης και θα φτάνει το 10%. Εξάλλου, από 1η Ιουνίου τίθεται σε ισχύ ο νέος φορολογικός νόμος που προβλέπει ποινές φυλάκισης για όσους πιαστούν να φοροδιαφεύγουν.

Μάλιστα, είναι πιθανό ένας επαγγελματίας να βρεθεί για δύο μήνες πίσω από τα σίδερα αν συλληφθεί να μην εκδίδει τιμολόγιο ή να μην καταχωρίζει τα τιμολόγια στα βιβλία του.

Αν διαπιστωθεί ότι από κάποια φορολογική παράβαση, το Δημόσιο έχει ζημιά 150.000 ευρώ και πάνω, στον παραβάτη θα μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια.

Επίσης, σε επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν θα μπαίνει λουκέτο για ένα μήνα, όταν ο ιδιοκτήτης συλληφθεί να μη έχει κόψει τρία η περισσότερα τιμολόγια, ενώ θα υπάρχουν βαρύτερες ποινές για τους υπότροπους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.