Άλλες 40 πιστοποιημένες παιδικές χαρές στον Δήμο Τρικκαίων

Άλλες 40 παιδικές χαρές ετοιμάζει ο Δήμος Τρικκαίων! Η μέριμνα για τα παιδιά, ώστε να παίζουν σε ασφαλείς, σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, συνεχίζεται.

0 411

Άλλες 40 παιδικές χαρές ετοιμάζει ο Δήμος Τρικκαίων! Η μέριμνα για τα παιδιά, ώστε να παίζουν σε ασφαλείς, σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, συνεχίζεται. 

Στις 35 παιδικές χαρές που ολοκληρώθηκαν, στην πόλη κυρίως των Τρικάλων, προστίθενται άλλες 40 και, μαζί με τη δωρεά ομάδας γιατρών στην πλατεία Πούλιου, καθώς και τη διαμορφωμένη στο πάρκο Αη Γιώργη, ο Δήμος Τρικκαίων θα διαθέτει σύντομα σχεδόν 80 παιδικές χαρές. Και μάλιστα πιστοποιημένες, κάτι που εξασφαλίζει γονείς και παιδιά.

Την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ομόφωνα συμφώνησε να ενταχθεί ο Δήμος σε πρόσκληση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών των Δήμων της Χώρας». Με χρηματοδότησή του ύψους 253.000 €, ο Δήμος Τρικκαίων καταθέτει τη σχετική πρόταση για το έργο, ώστε να προμηθευτεί και να τοποθετήσει εξοπλισμό παιδικών χαρών και να αντικαταστήσει τα παλαιά υπάρχοντα όργανα, με νέα, σύγχρονα και πιστοποιημένα.

Η συγκεκριμένη χρηματοφότηση αφορά μόνο τον εξοπλισμό με συγκεκριμένα όργανα – παιχνίδια. Τα υπόλοιπα στοιχεία διαμόρφωσης που απαιτούνται, βάσει του νόμου (βρύση, περίφραξη κ.α.) θα προέλθουν από χρηματοδότηση του Δήμου Τρικκαίων, ο οποίος εξασφαλίζει για οτν λόγο αυτόν τα χρήματα.

Οι παιδικές χαρές που θα δημιουργηθούν, επελέγησαν μετά από αυτοψίες των μηχανικών, οι οποίοι διαπίστωσαν, φθορές, ελλείψεις και γενικότερα, αδυναμία πιστοποίησής τους.

Ετσι, με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα χωριά του Δήμου και συνοικίες εντός πόλης, αποκτούν παιδικές χαρές, προτιθέμενες στις ήδη πιστοποιημένες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.