Αλλαγή του καιρού από σήμερα – Ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

0 1.117

Μεγάλη Τρίτη, 14-4-2020 – Τις πρωινές ώρες ηλιοφάνεια με συννεφιά, από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα αυξημένη συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα και τη νύχτα θα επεκταθούν στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τη νύχτα και το πρωί, καθώς και μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Άνεμοι, Νοτιάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ, τη νύχτα στα βόρεια πελάγη Βοριάδες 4-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 21, στη δυτική, κεντρική και νότια από 8 έως 23 και στις νησιωτικές περιοχές από 8 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά, από το απόγευμα τοπικές βροχές, τη νύχτα πιθανές καταιγίδες. Οι άνεμοι Νοτιάδες 3-4, τη νύχτα Βοριάδες 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με συννεφιά, το απόγευμα λίγες βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Μεγάλη Τετάρτη, 15-4-2020
Συννεφιά με τοπικές βροχές στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα και σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια αναμένονται στα βόρεια ορεινά, ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 5-7, στο Αιγαίο 7-9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Μεγάλη Πέμπτη, 16-4-2020
Βελτίωση του καιρού, σ΄ όλη τη χώρα ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά. Εξαίρεση το νότιο και ανατολικό Αιγαίο με αυξημένη συννεφιά και τοπικές βροχές. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6, στο Αιγαίο 7-9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στη νότια Ελλάδα.

Μεγάλη Παρασκευή, 17-4-2020
Καλός καιρός με ηλιοφάνεια και παροδική συννεφιά σ’ όλη τη χώρα. Περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6, στο Αιγαίο 6-7 Μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Μεγάλο Σάββατο, 18-4-2020
Καλός καιρός με ηλιοφάνεια και παροδική συννεφιά στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Κυριακή του Πάσχα, 19-4-2020
Καλός καιρός, αίθριος σ’ όλη τη χώρα, εξαίρεση τα κεντρικά και βόρεια ορεινά με πρόσκαιρη συννεφιά το απόγευμα. Περιορισμένη ορατότητα αναμένεται στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr