Αλλαγή ώρας: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια

0 756

Μια ώρα πίσω θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, που φέτος πέφτει στις 31 του μήνα, καθώς έχει παγώσει το ζήτημα της κατάργησης του μέτρου, δηλαδή της εναλλαγής μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας.

Παρά τη συζήτηση για να καταργηθεί η αλλαγή ώρας εντός του 2021 όπως σχεδίαζε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η πανδημία του κορονοϊού, το Brexit αλλά και γραφειοκρατικά ζητήματα, όπως έγραφε το Bloomberg τον περασμένο Μάρτιο, ανέβαλαν την απόφαση, με αποτέλεσμα να περνάμε και πάλι στη χειμερινή ώρα.

Μάλιστα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου λήγει η θερινή ώρα υπενθυμίζοντας στους πολίτες ότι πρέπει να μετακινήσουν τους δείκτες των ρολογιών τους μια ώρα πίσω.

Όπως αναφέρει το υπουργείο: «Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.