Ακατάλληλες βγήκαν χιλιάδες μάσκες που μοιράστηκαν στα δημοτικά της Θεσσαλονίκης

0 1,028

Χωρίς να πληρούν τις δύο βασικές προδιαγραφές που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας εντοπίστηκαν τουλάχιστον 20.000 μάσκες-από τα 5 εκατομμύρια συνολικά, που θα αποσταλούν σε όλη τη χώρα- στη Θεσσαλονίκη και επρόκειτο να μοιραστούν στα σχολεία του κεντρικού δήμου την προσεχή Δευτέρα με το πρώτο κουδούνι.

Όπως εξήγησε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου η συγκεκριμένη παρτίδα μασκών δεν πληρούσε το ποσοστό πυκνότητας σε βαμβάκι, ενώ δεν είχαν και την ενδεδειγμένη πλέξη που απαιτείται. «Πραγματοποιούμε ποιοτικούς ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού σχετικά με την προμήθεια μασκών. Με το που εντοπίστηκε το πρόβλημα ξεκινήσαμε την διαδικασία για άμεση αντικατάσταση των προστατευτικών μασκών από άλλους προμηθευτές. Αυτό είναι το πλεονέκτημα με τον διαγωνισμό μας, καθώς εντοπίστηκε γρήγορα το προβληματικό δείγμα και μπορεί να αντικατασταθεί άμεσα» δήλωσε στο ethnos.gr ο Δημήτρης Παπαστεργίου καθησυχάζοντας γονείς και μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο δήμοι του πολεοδομοικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Θέρμης οι οποίοι έχουν προμηθευτεί για τους μαθητές τους μάσκες με δικά τους έξοδα και ανεξάρτητα από τη ΚΕΔΕ προθυμοποιήθηκαν να δώσουν στο δήμο Θεσσαλονίκης το ποσοστό μασκών που τους αναλογεί από το πακέτο της ΚΕΔΕ μέχρι να λυθεί το ζήτημα που προέκυψε, διευκολύνοντας την κατάσταση στο δήμο Θεσσαλονίκης.

«Με έξοδα του δήμου μας αγοράσαμε μάσκες για τους μαθητές γιατί διαφωνούσαμε με τη διαγωνιστική διαδικασία που επέλεξε η ΚΕΔΕ να ακολουθήσει στο θέμα των μασκών. Εκτιμήσαμε, εξαρχής, ότι θα εκτεθεί όπως και έγινε. Αυτήν την διαδικασία έπρεπε να τρέξει το ίδιο το υπουργείο Παιδείας το οποίο καθυστέρησε χαρακτηριστικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οπότε και έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία» είπε στο ethnos.gr ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. Σημειώνεται ότι ο δήμος Αμπελοκήπων –έχει ήδη προμηθευτεί 7.200 μάσκες, οι οποίες στοίχισαν περίπου 10.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, που έχει και τον κύριο όγκο των σχολείων και των αναγκών λοιπόν σε μάσκες, όπως τονίζει η ΚΕΔΕ, η «τροφοδοσία» ξεκινά το Σάββατο.

περισσότερα στο ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.