Αισιόδοξα τα νέα για τον τουρισμό – Υπέρβαση των εσόδων σε σύγκριση με το 2019

0 349

Ρεκόρ τουριστικών εσόδων καταγράφει φέτος ο ελληνικός τουρισμός, αφού μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τα στοιχεία, τα έσοδα έχουν ξεπεράσει την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, έκανε λόγο για υπέρβαση των εσόδων του τουρισμού σε σχέση με το 2019.

«Απώτερος σκοπός, ό,τι κάνουμε να επιστρέψει στην ελληνική οικογένεια η οποία πιέζεται. Κινούμαστε ανοδικά, έχουμε υπέρβαση των στοιχείων του 2019 στα έσοδα και τη μέση δαπάνη. Είμαστε 15% πάνω στη μέση δαπάνη σε σχέση με το 2019. Επιδιώκουμε η αισιόδοξη εικόνα να συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, η αισιοδοξία για τους ερχόμενους δύο μήνες, έρχεται από το γεγονός πως υπάρχουν κρατήσεις και προγραμματισμένες πτήσεις για τη χώρα μας, ενώ πολλά ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά και τον Οκτώβριο.

Δεκάδες ήταν και τα κρουαζιερόπλοια που έπλευσαν φέτος στα ελληνικά λιμάνια.
200.000 επιπλέον vouchers για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

«Το μεγαλύτερο πρόγραμμα εγχώριου τουρισμού», σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, επεκτείνεται, αφού στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προστίθενται άλλα 200.000 vouchers.

«Ετοιμαζόμαστε για ηλεκτρονική κλήρωση», από την οποία θα εξαιρούνται όσοι κληρώθηκαν την πρώτη φορά.

Για την «καλύτερη τουριστική σεζόν της τελευταίας 15ετίας», μίλησε και ο Μανώλης Ορφανός, δημοτικός σύμβουλος Θήρας.

«95% των ξενοδοχείων θα είναι ανοιχτά τον Οκτώβριο για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.