Αιμοδοσία μόνο τις πρωινές ώρες

Τη στιγμή που το καλοκαίρι παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ελλείψεις σε αίμα, κυρίως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, στο νοσοκομείο Τρικάλων εδώ και λίγο καιρό έπαψε να λειτουργεί το τμήμα αιμοδοσίας τις απογευματινές ώρες.

0 253

Τη στιγμή που το καλοκαίρι παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ελλείψεις σε αίμα, κυρίως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, στο νοσοκομείο Τρικάλων εδώ και λίγο καιρό έπαψε να λειτουργεί το τμήμα αιμοδοσίας τις απογευματινές ώρες. Τη στιγμή που το καλοκαίρι παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ελλείψεις σε αίμα, κυρίως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, στο νοσοκομείο Τρικάλων εδώ και λίγο καιρό έπαψε να λειτουργεί το τμήμα αιμοδοσίας τις απογευματινές ώρες.

Το πρόβλημα που υπάρχει με τις περικοπές των εφημεριών «χτύπησε» και το συγκεκριμένο τμήμα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον η απογευματινή κάλυψη. Έτσι κάποιος εθελοντής αιμοδότης του νομού μας μπορεί να δώσει αίμα μόνο τις πρωινές ώρες με ότι δυσκολίες συνεπάγεται αυτό (χάσιμο μεροκάματου κτλ).
Η συγκεκριμένη εξέλιξη σαφώς και έχει θορυβήσει τα άτομα που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, τα οποία έχουν απόλυτη ανάγκη μεταγγίσεων, σε μια δύσκολη περίοδο καθώς οι περισσότεροι εγκαταλείπουν την πόλη με θερινή άδεια, ενώ όσοι παραμένουν σ’ αυτή περιορίζουν τις μετακινήσεις τους, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Κατά συνέπεια, το καλοκαίρι συλλέγεται μικρότερη ποσότητα αίματος σε σύγκριση με τον υπόλοιπο χρόνο, με “θύματα” της έλλειψης αυτής τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.