Αγρότης σε κατάσταση αμόκ… κυνηγούσε με τρακτέρ συγχωριανούς του, έσπασε καταστήματα και αυτοκίνητα

0 1.116

Τον τρόμο σκόρπισε ένας 42χρονος που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, προκαλούσε διαρκώς προβλήματα  στα χωριά Πελόπιο και Κ. Στρέφι.

Όπως γράφει το ilialive.gr και ο Γιάννης Σπυρούνης χθες το απόγευμα ο 42χρονος σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και τραυμάτισε τουλάχιστον τρεις άντρες, ενώ προκάλεσε ζημιές σε δύο καταστήματα και πέντε αυτοκίνητα στο Πελόπιο και το Κάτω Στρέφι. Ο δράστης συνελήφθη μετά από καταδίωξη στο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ στη διασταύρωση Πλατάνου. Την περισσότερη ώρα των επεισοδίων κυκλοφορούσε με ένα τρακτέρ όπου απειλούσε να παρασύρει όποιον βρισκόταν στο πέρασμά του.

Ο δράστης από το περασμένο Σάββατο άρχισε να παρουσιάζει ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά, όταν δεν σταμάτησε σε σήμα ελέγχου αστυνομικών και ξεκίνησε καταδίωξη από τον Πύργο προς το Στρέφι. Ο δράστης τότε είχε προχωρήσει προς το φράγμα Φλόκα και είχε καταφέρει να ξεφύγει μέσα στα χωράφια. Παρά τις συνεχείς έρευνες των τελευταίων ημερών, κατάφερνε να ξεγλιστρά από τις αρχές που τον αναζητούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης περίπου στις 5.30, πήγε πρώτα στο πρατήριο υγρών καυσίμων του Δημήτρη Ηλιόπουλου στο Πελόπιο. Η άρνηση των πρατηριούχων να του δώσουν καύσιμα με πίστωση – κάτι που ζητούσε επίμονα το τελευταίο διάστημα, έκανε το 42χρονο να αντιδράσει βίαια και να αρχίζει να σπάει τζαμαρίες του καταστήματος και να προκαλεί φθορές σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

Μετά τα όσα προκάλεσε εκεί, επέστρεψε στο χωριό, όπου αλλόφρων επιτεθόταν σε όποιον βρισκόταν μπροστά του. Απρόκλητα άρχισε να επιτίθεται αρχικά φραστικά και έπειτα με βίαιες κινήσεις σε πολίτες που έβρισκε μπροστά του. Ο κόσμος αλλόφρων άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει από τη μανία του 42χρονου όμως τρία ηλικιωμένα άτομα βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» τους επιτέθηκε και τους χτύπησε. Παραλίγο να τραυματίσει αρκετά σοβαρά και τον πρόεδρο του χωριού όταν του πέταξε έναν ιμάντα με μεταλλική καστάνια πάνω του, όπου την τελευταία στιγμή απέφυγε και έσπασε μια τζαμαρία ψησταριάς, πίσω του.

Έχοντας ειδοποιηθεί η Αστυνομία, προσέγγισε στο σπίτι του 42χρονου στο Κ. Στρέφι. Εκείνος όταν τους είδε ανέβηκε στο τρακτέρ του και επιχείρησε να παρασύρει τους αστυνομικούς και να εμβολίσει τα περιπολικά. Στη συνέχεια μέσα στους δρόμους του χωριού προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον τρία οχήματα στο χωριό επιτιθέμενος και στους ιδιοκτήτες τους.

Ο δράστης έφυγε και από εκεί και κατευθύνθηκε πάντα με το τρακτέρ προς το σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στη διασταύρωση Πλατάνου. Εκεί οι αστυνομικοί που είχαν ενημερωθεί και τον καταδίωκαν, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.