Αγριογούρουνα «αποτελείωσαν» αγρότη στο Ζάρκο

0 2.450

Αγριογούρουνα έβγαλαν στην κυριολεξία από το χωράφι, αγρότη στο Ζάρκο, καταστρέφοντας την παραγωγή πεπονιών και καρπουζιών. Ο λόγος για τον αγρότη-παραγωγό Γιάννη Κατσαράκο, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε μπροστά του, προσερχόμενος στο χωράφι για την συλλογή της σοδειάς.

Το βράδυ της Παρασκευής, αγριογούρουνα κατηφόρισαν στο χωράφι του, το οποίο απέχει ελάχιστα από την κατοικημένη περιοχή, κατασπαράσσοντας την καλλιέργεια και την σοδειά και οδηγώντας στην καταστροφή, την στιγμή που η σοδειά βρίσκεται στο στάδιο της συγκομιδής.

Σύμφωνα με την «Krini Live» τα αγριογούρουνα «λεηλάτησαν» στην κυριολεξία πεπόνια και καρπούζια, τρώγοντας και καταστρέφοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Πλέον ο ίδιος ο παραγωγός εκφράζει την απελπισία του, καθώς και το φόβο του για ότι απέμεινε, καθώς σε ανάλογες περιπτώσεις με καλαμπόκι τα αγριογούρουνα επέστρεφαν ολοκληρώνοντας στο σύνολο την καταστροφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ οι εν λόγω ζημιές δεν αποζημιώνονται με ότι συνεπάγεται αυτό για τον ίδιο αλλά και για τους υπόλοιπους συναδέλφους του που έρχονται αντιμέτωποι με ανάλογες καταστροφές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr