Άγιος Δημήτριος Καλαμπάκας: Θεία λειτουργία στο εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής – Αναβίωσε το έθιμο με το κρέμασμα μαντηλιών

0 1.322

Πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Καλαμπάκας σήμερα, ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στο ομώνυμο ξωκκλήσι που βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία σε δασώδη περιοχή.

Το πρωί έγινε η Θεία Λειτουργία παρουσία κατοίκων του χωριού με τα απαραίτητα μέτρα λήψης κατά του κορονοϊού και στην συνέχεια έγινε το κρέμασμα των μαντηλιών στο μονύδριο της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής στη θέση “Μαντήλι”.

Το έθιμο γίνονταν πριν πολλά χρόνια με τους κατοίκους της περιοχής να ανεβαίνουν στον βράχο που υπάρχει το μονύδριο, να κρεμούν μαντήλια – τάματα στην Παναγία και κάθε χρόνο να κατεβαίνουν τα παλιά και τοποθετούνται καινούργια.

Το έθιμο αναβίωσε με πρωτοβουλία του συλλόγου του Αγίου Δημητρίου “Τα Δημήτρια” με πρόεδρο τον κ. Στέφανο Καρακώστα και τα μέλη του Δ.Σ. όπως γίνεται εδώ και λίγα χρόνια εκτός από πέρυσι λόγω του Κορονοϊού.

Πρόκειται για ένα έθιμο το οποίο αξίζει την διάδοσή του και κάθε χρόνο να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαριστεί τους αναρριχητές, τον Αλέξανδρο Καρακώστα για το φωτογραφικό υλικό και όσους βοήθησαν για την αναβίωση του εθίμου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.