Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

1 1.549

Τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες ανακοινώνει ο Βασίλης Κικίλιας.

Στις ανακοινώσεις συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Ζούμε μέσα στο τείχος ανοσίας που χτίζουμε, ή μένουμε έξω από αυτό» είπε ο υπουργός Υγείας. Στη συνέχεια είπε ότι ζούμε την πανδημία των ανεμβολίαστων είπε ακόμα και τόνισε ότι πάνω από το 90% των ασθενών που είναι σε ΜΕΘ covid είναι ανεμβολίαστοι.

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα τηρηθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας από 1/9 των εργαζομένων σε δομές υγείας που δεν χουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με πρόστιμα και κυρώσεις.

Από 13 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι έως το τέλος Μαρτίου του 2022, υποχρεωτικά τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα με δαπάνη εργαζομένου και 10 ευρώ το τεστ.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές παραγωγές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα.

Οι μαθητές 2 self test την εβδομάδα δωρεάν.

Οι φοιτητές δυο υποχρεωτικά rapid την εβδομάδα με δαπάνη του φοιτητή.

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες με αεροπλάνο πλοίο τρένο και ΚΤΕΛ πρέπει να κάνουν ένα rapid test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι με self test για τους ανήλικους κάτω των 12 ετών.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου στις δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο οι εμβολιασμένοι και όχι οι ανεμβολίαστοι.

Για τους δημόσιους χώρους

Στους κλειστούς χώρους εστίασης: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες

Θέατρα, κινηματογράφοι: Μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες και ανεμβολίαστους με ραπιντ τεστ αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν

Κλειστά γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες, αλλά και ανεμβολίαστους με rapid τεστ αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν

Στους υπόλοιπους χώρους εργασίας ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει εάν οι εργαζόμενοί του έχουν εμβολιαστεί. Σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για υποχρεωτική χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. ΟΧΙάς λέει

    Ο κορωνοϊός χτύπησε ξανά την ισραηλινή κυβέρνηση. Λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση του εμβολίου COVID-19, η Υπουργός Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος Orit Farkash-Hacohen, 51 ετών, επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε την Κυριακή 22 Αυγούστου.
    Τρομολάγνοι του CΟVID-19 που περίμεναν τις τουριστικές ροές για να «σώσουν» την οικονομία. Αυτοί που άφησαν την Ελλάδα να φλομώσει CΟVID-19, να καεί, συνεχίζουν να απειλούν να εκβιάζουν τους εργαζόμενους με σύριγγα. Ρίχνουν όλες τις ευθύνες στους ανεμβολίαστους. Κάνουμε λοιπόν ένα πείραμα. Μπαίνουμε σε εθελοντική καραντίνα οι ανεμβολίαστοι για ένα μήνα και να δούμε τι θα συμβεί.
    Το κακό είναι ότι οι μπολιασμένοι ακόμα δεν κατάλαβαν ότι δεν είναι άτρωτοι. Οι ειδικοί με την σειρά τους, κάνουν πως δεν ήξεραν τι θα έρθει μετά τα «τα μπάνια του λαού» και τα τσιφτετέλια. Το Εμβόλιο πήρε την πλήρη έγκριση του FDA, λες και υπήρχε περίπτωση να μην την έπαιρνε. Κούλη γ@@@@@@ ω λα λα……..

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.